Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goudprijs stijgt naar hoogste niveau sinds eind 2011

Goudprijs stijgt naar hoogste niveau sinds eind 2011

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De goudprijs is gestegen naar het hoogste niveau sinds november 2011 vanwege de onrust op de financiële markten nu de coronabesmettingen en doden door het virus in de wereld blijven stijgen. Dit jaar is de prijs van het edelmetaal een sterke opmars aan het maken, omdat beleggers vanwege de onzekerheden rond het coronavirus naar veilige havens zoeken om in te investeren.

De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op meer dan 1800 dollar. Daarmee nadert de goudprijs steeds meer het record van meer dan 1900 dollar dat in september 2011 werd bereikt.

Sinds begin dit jaar klom de goudprijs al circa 18 procent, geholpen door de wereldwijde economische stimuleringsmaatregelen zoals renteverlagingen. Investeringen in goud worden beschouwd als een soort bescherming tegen waardeverminderingen van munteenheden en inflatie. Daarnaast zorgen de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten en de onzekerheid over het economisch herstel van de coronacrisis voor extra interesse in goud.

Zakenbank Goldman Sachs denkt dat de goudprijs de komende twaalf maanden kan doorstijgen tot 2000 dollar. Branchegenoot JPMorgan Chase raadt investeerders aan vast te houden aan goudbeleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr AEX struikelt vlak voor de finish en wat als Shell uit Europa vertrekt? 5
  2. 03 apr Taiwan beeft, maar AEX opent naar verwachting vlak, focus op inflatie en inkoopdata

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Gold World Spot (USD)

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 juni 2020 19:27
    Maakt mij allemaal niet uit wat iemand zegt.

    Er is aanbod, er is vraag en er is de berg nep geld.

    Laatste is geexplodeerd en goud blijft duidelijk achter omdat een hogere goudkoers nu eenmaal een slecht signaal is en slechte signalen kan deze ballonnen markt niet gebruiken want als er ergens iets poef gaat gaat alles.

    Op M2 basis kan goud naar 3300 na eerst nog te overshoten waarschijnlijk zoals de vorige keer.
    Maar dan moet het wel snel gaan want anders is dat niveau inmiddels 4000 gezien het tempo waarmee tegenwoordig gesmeten wordt met geld.

    Elke scheet in Amerika is tegenwoordig 1000 miljard en ook in Europa gaat het steeds gekker ondanks tegenwind onderling.
  2. Maan Arkenbosch 30 juni 2020 20:12
    Iedereen heeft het over goud, maar het stiefmoederlijk zilver heeft meer potentie.
    OP 13-01-2020 SCHREEF IK:
    Trage beurskrach of valutakrach of alle twee?

    Het zijn niet zo zeer de bedrijfscijfers, maar de politiek welke de koersen op de financiële markten gaan bepalen.
    De problemen in het Midden-Oosten van met name Iran-Irak-Turkije-Syrië-Libië zijn feitelijk pas begonnen.
    De spanningen binnen de bevolkingen gaat een uitweg zoeken, veelal ook door de handelsoorlogen en de hogere levensmiddelen kosten ontstaan door erosie van landbouwgrond en klimaat/milieu restricties.
    Dat beïnvloedt de olie en goud/zilver prijs.
    Dat bevorderd de inflatie nog extra, immers deze is stijgende.
    Het inflatiecijfer is door de politiek gemanipuleerd.
    De grote massa (Jan Modaal-Piet Minima) binnen de bevolking heeft een veel groter aandeel in het consumeren van wonen,energie,zorg en levensmiddelen, dan de rijke klasse.
    En juist daar is de weging ter bepaling van het inflatiecijfer opzettelijk veel te laag of niet opgenomen, terwijl deze componenten relatief fors gestegen zijn en verder zullen stijgen.
    Afgezien daarvan was de inflatie in ons land in 2019, 2,6%!
    Het opzettelijk gemanipuleerde E.U./E.C.B. beleid om reeds jaren Monopoly geld te drukken en schulden tittels op te kopen, heeft als fundament/motief: de inflatie.
    Het drukpersen en opkopen van schulden door de E.C.B. heeft als bijwerking: in meer dan 10 jaar opgebouwde opgeblazen aandelen en obligatiekoersen, lage langlopende hypotheek renten welke de banken in gevaar kunnen brengen bij stijging rente,.pensioenfondsen welke gedwongen worden pensioenen af te stempelen en spaarders welke geen rente, maar wel fiscaal vermogens rendement heffing moeten betalen, boven hun door de inflatie interende koopkracht, welke berekend kan worden op ongeveer 3,5%!
    Voorts worden notoire schuldenlanden met hoge onbetaalbare schulden opgescheept, welke eens doorgestreept of weg geinflatoreerd moeten worden.
    De tol die door het vooruitschuiven van dit vunzige beleid betaald moet worden is sociale onrust en dat is thans duidelijk zichtbaar en gaat zich verder uitbreiden!
    Frappant is dat de huidige toestand gelijkenissen met de start van de eerste wereldoorlog vertoont.
  3. Bezoeky 30 juni 2020 20:23
    quote:

    Knife Catcher schreef op 30 juni 2020 19:54:

    Best mooie rit in goud. Als goud en zilver nog even doorstijgen, dan vermoed ik dat zilver harder gaat; zie ik eerder op 22 staan, dan goud op 2000.
    Ik sluit me aan bij de tip: koop alleen fysiek (goud en zilver)
    Goud/zilver mijn aandelen zullen nog harder en sneller gaan stijgen de komende jaren.
  4. taurus86 1 juli 2020 07:53
    Brekend ijs kraakt niet. Goud heeft enigszins last van 'Bitcoin koorts'. De ETF's stromen vol en het is dringen geblazen. Maar de grootste voorraad goud is in de 'Grootste handen' en het moment van cashen komt rap naderbij. De dip zit eraan te komen en het zal hard gaan. Min 15% zomaar mogelijk. Kijk niet teveel naar het koersbord; eerder naar de uitgang.
    Geen nood voor de zittenblijvers; de opmars gaat zich herpakken.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gold World Spot (USD)

2.385,29 06:36
+2,14 +0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links