Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tweede Kamer wil onderzoek naar minimumprijs vliegtickets

Gepubliceerd op 30 juni 2020 16:59 | Views: 1.875

Air France-KLM 03 jul

4,21 +0,04 (+1,03%)

DEN HAAG (AFN) - De Tweede Kamer wil dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) onderzoekt of een minimum kan worden gesteld aan de prijzen van vliegtickets. Een nipte meerderheid steunt een voorstel van die strekking van D66 en ChristenUnie.

Kamerleden Jan Paternotte (D66) en Eppo Bruins (ChristenUnie) vrezen dumpprijzen nu de vraag naar vliegreizen door de coronacrisis sterk is gedaald. In hun voorstel mag een ticket niet goedkoper zijn dan de optelsom van verplichte luchthavengelden, belastingen en andere heffingen. Dat zou neerkomen op een ondergrens van circa 35 euro.

Omdat Oostenrijk eerder al zo'n minimumprijs heeft voorgesteld, wil de Kamer dat Van Nieuwenhuizen met dat land samen optrekt. De minister zelf gaf eerder aan weinig heil te zien in een onderzoek. Een minimumprijs zou strijdig zijn met Europese regels.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. Wilmetpensioen 30 juni 2020 17:35
  Ach dit is weer eens een ritueel dansje om wat stemmen te trekken of leden vast te houden. Vast wat vragen van leden van D66 en Christenunie waarom wij dat nou niet doen zoals Oostenrijk. En dan maar even een motie’ tje indienen.
  Maar vooral niet te hard schoppen, want dan krijg je weer anderen tegen je.
  Een echte wil om het vliegverkeer in te dammen is er niet. Het zal niet gebeuren.
 2. Rogier1 30 juni 2020 17:47
  quote:

  !@#$!@! schreef op 30 juni 2020 17:17:


  Niet creatief, maar logisch, gezien het feit dat andere vervoersmiddelen wel allemaal btw moeten betalen. (trein+bus). Het is gewoon oneerlijke concurrentie op deze manier.


  Dit klopt wel, als ze dat zouden doen gaan de ticket prijzen vanzelf ook omhoog.
 3. Hierdiepoen 30 juni 2020 18:16
  quote:

  !@#$!@! schreef op 30 juni 2020 17:17:


  Niet creatief, maar logisch, gezien het feit dat andere vervoersmiddelen wel allemaal btw moeten betalen. (trein+bus). Het is gewoon oneerlijke concurrentie op deze manier.
  En we schaffen dan het hele rijtje creatieve heffingen taksen en belastingen op vliegtuigbiljetten af, ja? En uiteraard ook de subsidies op trein, tram bus.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare