Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Air France wil ruim 7500 banen schrappen'

Gepubliceerd op 30 juni 2020 14:09 | Views: 2.579

Air France-KLM 14 jul

4,09 -0,01 (-0,24%)

PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France wil tot en met 2022 meer dan 7500 banen schrappen. Dat hebben bronnen bij Franse vakbonden gemeld aan persbureau AFP.

De luchtvaart wordt keihard getroffen door de coronapandemie, omdat reisbeperkingen het internationaal vliegverkeer nagenoeg tot stilstand brachten. Dat dit tot fors banenverlies zou leiden bij Air France is al geruime tijd bekend. De Franse zustermaatschappij van KLM zou onder andere via een vrijwillige vertrekregeling afscheid willen nemen van duizenden werknemers.

Bij de ingrepen in het personeelsbestand zouden 6560 banen verloren gaan bij Air France zelf en ruim 1000 bij het budgetmerk HOP. Naast een vertrekregeling zouden zo'n 3500 banen bij Air France moeten verdwijnen door natuurlijk verloop. AFP meldt op basis van ingewijden dat gedwongen ontslagen niet volledig zijn uitgesloten.

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire riep de luchtvaartmaatschappij onlangs op om niet over te gaan tot gedwongen ontslagen. De Franse overheid, die een belang van ongeveer 14 procent heeft in Air France-KLM, schoot de luchtvaartmaatschappij te hulp met 7 miljard euro aan kredietgaranties en noodleningen. Nederland kondigde vorige week noodsteun van 3,4 miljard euro voor KLM aan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 71% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 drooglegging 30 juni 2020 16:40
    Er staat "wil", er staat niet "gaat"...bij AF is er nog nooit iemand ontslagen, al die persberichten die hier dagelijks over de luchtvaart voorbij komen is beeldspraak.

    Ik wil "lopend" naar huis, maar ik pak gewoon een auto natuurlijk, ik wil de indruk geven dat ik om het milieu geeft en gezond wil doen, de waarheid is heel anders!

    KLM-AF moet eens op de koffie gaan bij Allitalia, die staan al 12 jaar "op omvallen", ze zijn nog niet omgevallen, ze gaan ook nooit omvallen, ze hebben het woord "omvallen" alleen nodig om harde cash op te halen bij de corrupte Italiaanse overheid....
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare