Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Maaltijdbezorgbedrijf Postmates op radar van Uber'

Gepubliceerd op 30 juni 2020 07:41 | Views: 1.338

JUST EAT TAKEAWAY 14 jul

91,88 -2,42 (-2,57%)

NEW YORK (AFN/RTR) - Uber Technologies, het bedrijf achter maaltijdbezorgbedrijf Uber Eats, lijkt zijn aanwezigheid in die markt te willen vergroten met de overname van het Amerikaanse Postmates. Zakenkrant The Wall Street Journal schrijft op basis van bronnen dat Uber 2,6 miljard dollar wil betalen voor de onderneming. Of het tot een deal komt is niet zeker, aangezien er door Postmates ook nagedacht wordt over een beursgang.

De krant schrijft dat de overname van Postmates al volgende week aangekondigd zou kunnen worden. De deal past in een reeks overnames en financieringen in de sector. Zo roerde het in Amsterdam genoteerde Just Eat Takeaway zich nadrukkelijk met eerder al de fusie tussen het Britse Just Eat en Takeaway.com en later door de overname van Grubhub. Verschillende branchegenoten verzekerden zich van geld via investeringsrondes.

Ondertussen lijkt Postmates ook zijn plannen voor een beursnotering te hebben afgestoft. De onderneming registreerde zijn beursplannen al begin vorig jaar, maar zette de stap nog niet. Dat zou deze zomer nog kunnen gebeuren, aldus bronnen. Postmates wilde niet ingaan op de geruchten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

JUST EAT TAKEAWAY

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare