Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forse winststijging voor Holland Colours

Gepubliceerd op 30 mei 2017 18:55 | Views: 6.165

Holland Colours 21 feb

104,00 -1,00 (-0,95%)

APELDOORN (AFN) - Holland Colours heeft het boekjaar 2016-2017 afgesloten met een fiks hogere nettowinst. Daarbij profiteerde de producent van verfpigmenten van economische groei in met name de Verenigde Staten, Canada en Indonesië. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De omzet steeg in het eind maart afgesloten boekjaar met ruim 5 procent tot een recordhoogte 77,5 miljoen euro. Die groei werd volgens de onderneming geheel op eigen kracht behaald, met een verwaarloosbaar wisselkoerseffect. Zowel bij nieuwe als bestaande klanten werden nieuwe contracten binnengehaald. Recent geïntroduceerde producten bleken bovendien goed aan te slaan.

Onder de streep hield Holland Colours 5,2 miljoen euro over, na een nettowinst van 3,6 miljoen euro een jaar eerder. Die stijging is mede te danken aan een lagere belastingdruk. Het bedrijfsresultaat nam met ruim een kwart toe tot 7,1 miljoen euro. De gestegen grondstofkosten konden gecompenseerd worden door efficiënt in te kopen en te produceren, aldus het bedrijf.

Holland Colours stelt voor zijn aandeelhouders een dividend uit te keren van 3,01 euro per aandeel. De winstuitkering over het voorgaande boekjaar bedroeg 2,15 euro per aandeel. Het bedrijf verwacht dit jaar verder te kunnen profiteren van de aantrekkende wereldeconomie. Maar mede gezien de onzekere ontwikkelingen op het gebied van politiek, wisselkoersen en grondstoffenprijzen spreekt het geen verwachting uit voor het boekjaar 2017-2018.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Holland Colours

Gerelateerd

Holland Colours

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord