Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forse winststijging voor Holland Colours

APELDOORN (AFN) - Holland Colours heeft het boekjaar 2016-2017 afgesloten met een fiks hogere nettowinst. Daarbij profiteerde de producent van verfpigmenten van economische groei in met name de Verenigde Staten, Canada en Indonesië. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De omzet steeg in het eind maart afgesloten boekjaar met ruim 5 procent tot een recordhoogte 77,5 miljoen euro. Die groei werd volgens de onderneming geheel op eigen kracht behaald, met een verwaarloosbaar wisselkoerseffect. Zowel bij nieuwe als bestaande klanten werden nieuwe contracten binnengehaald. Recent geïntroduceerde producten bleken bovendien goed aan te slaan.

Onder de streep hield Holland Colours 5,2 miljoen euro over, na een nettowinst van 3,6 miljoen euro een jaar eerder. Die stijging is mede te danken aan een lagere belastingdruk. Het bedrijfsresultaat nam met ruim een kwart toe tot 7,1 miljoen euro. De gestegen grondstofkosten konden gecompenseerd worden door efficiënt in te kopen en te produceren, aldus het bedrijf.

Holland Colours stelt voor zijn aandeelhouders een dividend uit te keren van 3,01 euro per aandeel. De winstuitkering over het voorgaande boekjaar bedroeg 2,15 euro per aandeel. Het bedrijf verwacht dit jaar verder te kunnen profiteren van de aantrekkende wereldeconomie. Maar mede gezien de onzekere ontwikkelingen op het gebied van politiek, wisselkoersen en grondstoffenprijzen spreekt het geen verwachting uit voor het boekjaar 2017-2018.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 okt Lagere resultaten Holland Colours
  2. 13 jul Goedkeuring dividend Holland Colours

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Holland Colours

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links