Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Resultaten Fugro minder dan verwacht'

Gepubliceerd op 30 april 2020 11:01 | Views: 6.201

Fugro 06 aug

3,56 -0,07 (-2,04%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Fugro in het eerste kwartaal waren licht teleurstellend, stellen analisten van ING. Anders dan marktvorsers van de bank hadden verwacht behaalde de bodemonderzoeker in de voorbije verslagperiode een lager aangepast bedrijfsresultaat. Kenners van KBC Securities noemen de cijfers over het voorbije kwartaal "acceptabel", verwijzend naar de werkvoorraad die op peil is gebleven.

Fugro voerde de omzet in het eerste kwartaal met 0,8 procent op tot 358 miljoen euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) daalde viel met 7,2 miljoen euro ruim de helft lager uit dan een jaar eerder. De malaise in de oliesector zorgde voor uitstel en afstel van werk. Ook had het bedrijf hogere kosten door de coronapandemie en slechte weersomstandigheden.

Analisten van zowel ING en KBC stippen aan dat het binnenhalen van nieuwe financiering de komende kwartalen belangrijk wordt. Fugro trok zich in februari terug uit een uitgifte van obligaties, waarvan de opbrengsten bedoeld waren om aflopend krediet te herfinancieren. Het bedrijf weet door de crisisomstandigheden nog niet wanneer nieuwe financiering binnen is.

De prognose dat Covid-19 ook in het lopende kwartaal voor problemen zal zorgen, komt voor analisten van beide banken niet als verrassing. KBC hanteert een buy-advies bij een koersdoel van 13,50 euro voor Fugro. Ook ING geeft een buy-advies, met als koersdoel 12,80 euro. Het aandeel stond donderdag omstreeks 10.40 uur vrijwel vlak op 3,72 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro 80% zegt kopen 30 stemmen

Gerelateerd

Fugro

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. Louis Pasciuto 30 april 2020 14:02
  quote:

  BIUSEE schreef op 30 april 2020 12:36:


  Koers van Air France - KLM snap ik ook niet. Technisch failliet, alleen Nederlandse banken worden voor het karretje voor financiering gespannen. Dat zegt toch wel iets, het is te hopen dat ze er alleen met 100% staatsgarantie instappen.


  Oftewel, u en ik.
 2. forum rang 4 SAHR-0310 30 april 2020 18:05
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 30 april 2020 13:22:


  Zal wel snel zakken richting de 2 euro.
  Geen geld en nog eens geen geld en vooral geen geld en bijna geen werk.
  En dan ook nog eens in een herfinancierings fase .  Hé flapdrol, is 4x hetzelfde bericht copy pasten nou leuk? Het heeft 0 invloed zal ik maar vast verklappen. Irritant daarentegen is het wel.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare