Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Coronavirus zit verkopen Carlsberg dwars

Gepubliceerd op 30 april 2020 09:27 | Views: 1.093

Heineken 13:20

86,20 +1,70 (+2,01%)

KOPENHAGEN (AFN) - De Deense bierbrouwer Carlsberg heeft voor het eerst in twee jaar te maken gehad met dalende verkoopvolumes. Vooral in China, waar maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan eerder van kracht waren, zakten de verkopen in. Carlsberg heeft zijn aanwezigheid in China in de laatste jaren sterk opgevoerd en is in het land prominent aanwezig.

De omzet in het eerste kwartaal van Carlsberg daalde op autonome basis met 7,4 procent tot 12,9 miljard kronen (1,7 miljard euro). Daarbij waarschuwde de brouwer dat de verkoopvolumes in het lopende kwartaal nog lager zullen zijn.

Onder de leiding van de Nederlander Cees 't Hart is Carlsberg de voorbije jaren bijzonder zuinig geweest. De onderneming had de kosten die het heeft bespaard graag in marketinginitiatieven willen investeren. Vooral Azië is een belangrijke groeimarkt voor de Denen.

Door de coronacrisis ziet de brouwer zich genoodzaakt toch weer in de uitgaven te gaan snijden. Financiële doelen voor dit jaar werden eerder al overboord gegooid.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 100% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare