Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brunel verwacht coronaklap later dit jaar

Gepubliceerd op 30 april 2020 08:05 | Views: 2.487 | Onderwerpen: detachering

Brunel 03 mrt

9,77 +0,32 (+3,39%)

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel verwacht zware tijden als gevolg van de uitbraak van het nieuwe coronavirus, maar ook door de lage olieprijs. In het eerste kwartaal waren de resultaten van Brunel nog grotendeels onaangetast, maar dat zal in de loop van het jaar wel anders zijn, aldus de onderneming. Hoe groot de impact dit jaar zal zijn, hangt af van hoe lang het duurt voordat de pandemie onder controle is.

Brunel sloot de meetperiode af met een omzet van 257,1 miljoen euro. Dat betekende op jaarbasis een stijging met 6 procent. Vooral in het Midden-Oosten en India deed Brunel goede zaken. Ook in de Noord- en Zuid-Amerika werd de omzet flink opgevoerd. Brunel hield de resultaten van Brunel Industrial Services (BIS) in Texas buiten beschouwing. Het bedrijf is bezig BIS te ontmantelen. In Nederland en andere Europese landen (DACH) was sprake van een omzetdaling.

De brutowinst van Brunel zakt op jaarbasis met een derde tot 8 miljoen euro. Ook hier zorgden de mindere prestaties in de DACH-landen voor druk op de resultaten. Volgens Brunel zijn maar een paar projecten uitgesteld of geannuleerd. Maar dat zorgde voor een nog lagere productiviteit en minder werk op de plank. Verder kampt Brunel met uitdagingen op de Nederlandse markt wat betreft flexibele arbeidskrachten.

Eerder besloot Brunel uit voorzorg om geen dividend uit te betalen over 2019. De onderneming is naar eigen zeggen goed uitgerust, ook financieel, om de crisis te doorstaan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brunel 67% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare