Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming krijgt nieuwe goedkeuring uit Brussel

Gepubliceerd op 30 april 2020 07:14 | Views: 20.360 | Onderwerpen: biotechnologie

Pharming 23 okt

0,93 +0,01 (+1,37%)

LEIDEN (AFN) - Pharming heeft van de Europese Commissie formele goedkeuring gekregen voor de behandeling van acute erfelijke angio-oedeem (HAE)-aanvallen bij kinderen met zijn medicijn Ruconest. Dit besluit volgt op het eerdere positieve advies en de aanbeveling van het Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) van het European Medicine Agency (EMA).

De goedkeuring komt zes weken sneller dan verwacht, aldus de biotechnoloog. Eerder werd Ruconest al goedgekeurd voor volwassenen en adolescenten.

Erfelijk angio-oedeem is een zeldzame aandoening en wordt gekenmerkt door spontane en terugkerende zwellingen (oedeemaanvallen) van de huid in verschillende delen van het lichaam, evenals in de luchtwegen en inwendige organen. Oedeem van keel, neus of tong is bijzonder gevaarlijk en mogelijk levensbedreigend en kan leiden tot obstructie van de luchtwegen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming 96% zegt kopen 74 stemmen

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Reply 30 april 2020 08:52
  quote:

  Thijs_js schreef op 30 april 2020 08:05:


  Hadden ze Ruconest op kinderen mogen testen met betrekking tot Corona, als deze goedkeuring er nog niet was geweest? Lijkt er een beetje op dat 1+1=2. Die gasten hebben nog nooit een stap harder gelopen voor Pharming....


  Helemaal juist!

  Pharming heeft "plots" vol de aandacht bij de autoriteiten. Denkt eenieder daar maar eens goed over na in uw beslissing Pharming wel/niet het lange weekend mee in te nemen.
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare