Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzetgroei FNG ondanks lastige markt

MECHELEN (AFN) - Kledingwinkelbedrijf FNG heeft in het afgelopen jaar een hogere omzet in de boeken gezet. Dat kwam grotendeels door de goede prestaties van de winkels in de merkenportefeuille zoals Brantano, een keten van schoenwinkels. FNG benadrukt de uitdagende marktomstandigheden van kledingwinkelbranche.

De opbrengsten in 2018 bedroegen 512 miljoen euro, tegen 482 miljoen euro een jaar eerder. Ketens als Brantano en Miss Etam groeiden volgens de onderneming hard mede doordat bij deze lokale modemerken nieuwe concepten zijn ontwikkeld. Onder de streep resteerde 11,5 miljoen euro, fors meer dan in 2017.

FNG sprak desondanks van een ,,op zijn minst uitdagend jaar''. Dat kwam onder meer door de weersomstandigheden. ,,Terwijl het onheilsberichten bleef regenen over de sector, zette FNG doelbewust haar strategie verder,'' stelt de onderneming. Het bedrijf richtte zich afgelopen jaar onder meer op digitalisering en komt met een nieuw online platform dat een meer gepersonaliseerde winkelervaring biedt, zoals persoonlijk stijladvies.

Verder houdt FNG rekening met een consolidatiegolf. Het bedrijf wil naar eigen zeggen actief op zoek gaan naar interessante overnames. Eind vorig jaar nam FNG het Nederlandse Henkelman, ontwikkelaar en producent van schoenen, over.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links