Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Staalfusie voorgelegd aan personeel Tata

IJMUIDEN (AFN) - De voorgenomen fusie tussen de Europese activiteiten van staalreus Tata Steel en het Duitse ThyssenKrupp is ter goedkeuring voorgelegd aan het personeel van Tata in IJmuiden. De personeelsvertegenwoordigers, die vorige week verdere tekst en uitleg kregen, zeggen andermaal kritisch te kijken naar het voorstel. Ze verwachten wel nog ,,aanzienlijke tijd" nodig te hebben.

Alvorens advies uit te brengen moet Tata nog een groot aantal vragen beantwoorden, onder meer over de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Tata en de toekomst van de divisie verpakkingsstaal. Ook wil het personeelsorgaan meer weten over de investeringsbereidheid in de komende jaren.

De centrale ondernemingsraad is altijd kritisch geweest over de op handen zijnde fusie tussen de bedrijven, onder meer vanwege de banenreductie die met de samensmelting gepaard gaat. Tata kondigde eerder aan dat 4000 banen zullen verdwijnen, gelijk verdeeld over Tata en ThyssenKrupp. Ook is er een voornemen om activiteiten af te sloten of op termijn te sluiten. Dit geldt niet voor de Nederlandse activiteiten van Tata.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links