Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onrust om IT-projecten raakt Ordina

NIEUWEGEIN (AFN) - Ordina heeft in het eerste kwartaal minder winst en omzet geboekt dan een jaar eerder. Het bedrijf gaf donderdag aan last te hebben gehad van negatieve publiciteit rond grote IT-projecten, die doorgaans kampten met kostenoverschrijdingen. Daarnaast zitten grote klanten ook midden in reorganisaties.

De omzet daalde met 5,4 procent tot 88,5 miljoen euro en het bedrijfsresultaat (ebitda) slonk van 4,8 naar 4,1 miljoen euro. Ordina gaf geen concrete verwachting voor de komende maanden. Het bedrijf slaagde er in om zijn schuldenlast tot 7 miljoen euro te verlagen. Een jaar eerder was dat nog 12,4 miljoen euro.

,,De omzet van onze grootste divisie T&C is gedaald terwijl de overige divisies in moeilijke marktomstandigheden groei hebben gerealiseerd. Het effect op de marge is gedempt door continue sturing op kosten en selectievere aanname van projecten'', aldus bestuursvoorzitter Stépan Breedveld.

Negatieve berichtgeving

De omzetdaling bij T&C, dat klanten heeft in overheidskringen en de zorg, is vooral het gevolg van negatieve berichtgeving op grote IT-projecten. Ordina kwam zelf vorig jaar slecht voor de dag in een uitzending van het programma Zembla, waarin het bedrijf beticht werd van malversaties bij overheidsprojecten.

Een eigen onderzoek bracht geen structurele onregelmatigheden aan het licht, maar het OM en de Autoriteit Consument en Markt (ACM) buigen zich nog altijd over de kwestie. Volgens Breedveld is er momenteel geen nieuws te melden en mocht dat al zo zijn, dan is dat volgens de topman aan de toezichthouders.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links