Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street begint nieuwe beursweek in het groen

Wall Street begint nieuwe beursweek in het groen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten begonnen. Beleggers op Wall Street zijn voorzichtig positief nadat de Dow-Jonesindex vorige week de beste week beleefde sinds 1938. President Donald Trump maakte zondag bekend dat de regels voor het behouden van "sociale afstand" tot elkaar tot 30 april van kracht blijven in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,7 procent hoger op 21.781 punten. De brede S&P 500 steeg 1 procent tot 2567 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,5 procent tot 7610 punten.

Trump verwacht de piek in het aantal dagelijkse doden in de VS door het coronavirus over twee weken. Hij denkt dat het land rond 1 juni "op weg is naar herstel". Eerder hoopte hij dat tegen Pasen het ergste voorbij zou zijn. Trump zette vrijdag nog zijn handtekening onder de wet waarin het steunpakket van 2200 miljard dollar om de Amerikaanse economie te ondersteunen in de crisis is geregeld.

Koerssprong

Medisch bedrijf Abbott Laboratories maakte een koerssprong van ruim 10 procent. Abbott kwam met een test voor het coronavirus die binnen 5 minuten kan bepalen of iemand is besmet. De test is klein en draagbaar. Het bedrijf wil per 1 april dagelijks 50.000 stuks gaan leveren.

Branchegenoot Johnson & Johnson (J&J) kondigde aan in september met testen bij proefpersonen te beginnen met een experimenteel vaccin tegen het coronavirus. Dat zou dan begin 2021 beschikbaar moeten zijn voor zorgverleners, aldus de farmaceut. Het aandeel J&J won 4,1 procent.

Zakenbank Jefferies (plus 0,8 procent) kwam met het nieuws dat financieel directeur Peg Broadbent op 56-jarige leeftijd is overleden aan gevolgen van het coronavirus.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 maart 2020 15:49
    Die idioot zou je president maar zijn.

    Aangezien de VS qua trend achterlopen op Europa is een piek binnen twee weken nonsense. Dat zou alleen kunnen als er al twee weken social distancing zou zijn en die is er nog niet eens. Aantal besmettingen moet nog pieken en daar achteraan komt dan nog de ziekenhuisopnames en erger.
  2. jarijn60 30 maart 2020 16:28
    “We want be great” is een uitspraak die hij nu kan realiseren met de meeste mensen die worden besmet en zullen sterven. Welke gek zou nu voorstellen om alle winkels over 2 weken te openen?
    Het zal in India binnenkort gaan groeien nu de uittochten naar de dorpen zijn begonnen. Ik vrees dat het daar de meeste mensen worden die corona krijgen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links