Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO rekent op kwartaalverlies en stelt dividendbetaling uit

Gepubliceerd op 30 maart 2020 08:26 | Views: 5.359 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO BANK N.V. 29 mei

7,21 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO verwacht het eerste kwartaal van dit jaar met een verlies af te sluiten. Dat meldde het bedrijf in een verklaring, waarbij het ook aangaf volgens de richtlijnen van de Europese Centrale Bank (ECB) tot 1 oktober dit jaar geen dividend uit te keren of eigen aandelen in te kopen. Die maatregel is bedoeld om door de huidige crisistijd als gevolg van het nieuwe coronavirus heen te komen.

Het verlies van ABN AMRO in de meetperiode komt niet geheel als een verrassing. Eerder meldde de bank dat het in het eerste kwartaal van dit jaar een eenmalig verlies van ongeveer 200 miljoen dollar (183 miljoen euro) zal boeken. Dit vanwege problemen bij zijn clearingsbank in de Verenigde Staten.

Een bepaalde klant van ABN AMRO Clearing kwam in de problemen door de ongekende volumes en schommelingen op de financiële markten sinds het uitbreken van de coronacrisis. Deze klant had een specifieke strategie bij het handelen in Amerikaanse opties en futures, maar was niet in staat om aan de minimumvereisten voor risico- en margedekking te voldoen.

Risicodekkingen

Verder verwacht de bank dit jaar meer geld kwijt te zijn aan risicodekkingen. Dat zal ook in het eerste kwartaal van dit jaar het geval zijn.

De ECB vroeg banken in de eurozone voor het weekend om voorlopig geen dividend uit te keren aan aandeelhouders zolang de coronapandemie blijft duren. Onder meer Rabobank en ING volgden het advies van de Europese toezichthouder op.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 50% zegt kopen 20 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
 1. tinybolus 30 maart 2020 08:49
  Risicodekkingen

  Verder verwacht de bank dit jaar meer geld kwijt te zijn aan risicodekkingen. Dat zal ook in het eerste kwartaal van dit jaar het geval zijn.


  Ze bedoelen 2e kwartaal. Verder vraag ik mij af wat ABN had gedaan indien de ECB dit verzoek niet had ingediend, eigenlijk veel interessanter...
 2. Goldfish1080 30 maart 2020 09:08
  quote:

  tinybolus schreef op 30 maart 2020 08:49:


  Risicodekkingen

  Verder verwacht de bank dit jaar meer geld kwijt te zijn aan risicodekkingen. Dat zal ook in het eerste kwartaal van dit jaar het geval zijn.


  Ze bedoelen 2e kwartaal. Verder vraag ik mij af wat ABN had gedaan indien de ECB dit verzoek niet had ingediend, eigenlijk veel interessanter...  Zeker intressant alleen compleet zinloos. Ik denk dat de overgrote meerderheid na donderdagmiddag geen dividend meer verwachtte. De koersschommelingen zijn nog niet voorbij en ik begrijp ook dat velen een 430 of lager op de aex als realistisch zien. Zelf denk ik dat een echte bear market drop op dit moment alleen door de US veroorzaakt kan worden (corona loop daar uit de klauwen). Europese en Aziatische fondsen hebben de klappen al gehad.
 3. willem1000 30 maart 2020 11:58
  Dividend opschorten is in feite de problemen je uit schuiven. Dus gewoon dividend betalen, geen verzinsekls, met deregulatie banken en stop van de onheilzame weg van staats-kapitalisme( vorm van communistische staatsindeling). De vorige situatie komt niet meer terug in nederland noch in Europa, daar heeft onze automatisering en robotisering voor gezorgd. De ZZP groep zal behoorlijk inkrimpen. zoals "Goldfish 1080" noemde:er wordt veel onzin uitgekraamd, ook op hoog niveau helaas.
 4. Kopzorgen over erfpacht 30 maart 2020 14:16
  Merkwaardig dat de ECB, DNB (Klaas Knot), de Pensioenfederatie en VEB adviseren om dividendbetalingen te staken. Je zult maar AOW'er zijn een voor een beetje extra pensioen afhankelijk zijn van dit dividend.
  Wellicht een eye-opener voor andere bedrijven?
  Tijdens de laatste crisis werden sommige bedrijven notabene opgezadeld met een rente van 14%!!!!
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare