Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Facebook onderuit op rood Wall Street

Facebook onderuit op rood Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen aan de handelssessie begonnen. Zorgen over de verspreiding van het nieuwe coronavirus drukken op het sentiment. Facebook speelde in de eerste minuten tientallen miljarden dollars aan beurswaarde kwijt, na een tegenvallend kwartaalbericht van het socialmediabedrijf.

De Dow-Jonesindex stond na een klein half uur handelen 0, 2 procent lager op 28.679 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,3 procent omlaag tot 3262 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 9261 punten.

Facebook stond 6,2 procent lager, na een verlies van bijna 8 procent bij de openingsbel. Dat percentage staat gelijk aan circa 50 miljard dollar aan beurswaarde. Uit kwartaalcijfers bleek dat de kosten voor bijvoorbeeld de aanpak van nepnieuws aanzienlijk toenemen. Ook groeide de omzet in het vierde kwartaal in het laagste tempo in de geschiedenis van het bedrijf.

Microsoft

Softwarereus Microsoft kreeg juist wel de handen op elkaar van beleggers. Het concern won 3 procent na de presentatie van goede resultaten, met name dankzij succes met clouddiensten. Fabrikant van elektrische auto's Tesla won 10,6 procent na zijn tweede kwartaal op rij met winst en een recordomzet voor het bedrijf.

Cruisemaatschappij Carnival ging 2,6 procent onderuit. Een cruiseschip van Carnival met ongeveer 6000 passagiers ligt vast in een Italiaanse haven, omdat twee Chinese passagiers aan boord mogelijk zijn besmet met het coronavirus.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Meta Platforms
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 501,790
    +1,54% +7,620
  2. 0,00
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links