Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Volkswagen haalt Toyota in als grootste

TOKIO (AFN) - Volkswagen heeft Toyota ingehaald als grootste automaker ter wereld. De afgelopen vier jaar was de troon nog voor de Japanse rivaal. De Duitse autobouwer kijkt ondanks de schaduw van het dieselgateschandaal terug op een sterk jaar.

Volkswagen verkocht 3,8 procent meer voertuigen dan in 2015 en kwam uit op 10,3 miljoen auto's, vrachtwagens en bussen. De wereldwijde verkopen van Toyota stegen afgelopen jaar met slechts 0,2 procent naar 10,2 miljoen voertuigen.

De buitenlandse verkopen maakten het verschil voor de twee concerns. Volkswagen profiteerde van stijgende verkopen in China. Toyota worstelde juist in de Amerikaanse markt.

Beide bedrijven krijgen dit jaar op die voor hen belangrijke markten te maken met tegenwind. De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven handelsbarrières op te werpen voor producten uit het buitenland. In China loopt een voor Volkswagen gunstige belastingregeling af.

De titel grootste autobouwer ter wereld is de kroon op het werk van de wegens het emissieschandaal bij Volkswagen opgestapte topman Martin Winterkorn. Die zette tien jaar geleden de aanval in met de Volkswagen-merken Audi en Porsche en een goede verkoopstrategie in China.

Winterkorn vertrok toen in september 2015 bekend werd dat Volkswagen op grote schaal emissietesten van dieselauto's had gemanipuleerd. Volkswagen is miljarden euro's kwijt aan de afwikkeling van dat schandaal. Winterkorn wordt door justitie in Duitsland verdacht van fraude.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Volkswagen
Volkswagen AG Vz

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Volkswagen 24 apr
    139,300
    -0,64% -0,900
  2. 120,100
    -1,03% -1,250

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links