Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

HP verdubbelt winst door belastingmeevaller

Gepubliceerd op 29 nov 2018 om 23:17 | Views: 1.449

HP 15 okt

16,81 +0,27 (+1,63%)

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Computer- en printermaker HP heeft in zijn gebroken boekjaar 2018 de nettowinst meer dan verdubbeld. Dat was echter voor een groot deel te danken aan een belastingmeevaller.

De nettowinst van HP kwam uit op 5,3 miljard dollar (omgerekend een kleine 4,7 miljard euro) tegen 2,5 miljard dollar een jaar eerder. De stijging kwam grotendeels door een belastingmeevaller van 2,3 miljard dollar, waar vorig jaar nog een last van 750 miljoen dollar werd genomen voor belastingen.

De omzet van de op een na grootste pc-maker ter wereld ging met 6,4 miljard dollar omhoog naar 58,5 miljard dollar. De kosten stegen echter bijna even hard. Die gingen met 5,9 miljard dollar omhoog tot 54,4 miljard dollar.

In het vierde kwartaal boekte HP wel 10 procent meer omzet uit de verkoop van pc's, maar de winstmarge daarop is laag. Topman Dion Weisler probeert dan ook de printer- en dienstendivisies belangrijker te laten worden, omdat daar wel winst te behalen valt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
HP

Gerelateerd

HP

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links