Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amazon blijft hard groeien door thuisshoppers in coronatijd

SEATTLE (AFN/BLOOMBERG) - Webwinkel- en techbedrijf Amazon heeft zijn hoge groeitempo weten vol te houden. Doordat veel mensen wegens de coronapandemie liever vanuit huis winkelden, steeg de omzet met 37 procent in het derde kwartaal. Daarbij verdriedubbelde de winst van het Amerikaanse concern.

De totale opbrengsten kwamen uit op 96,1 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 6,3 miljard dollar, tegenover 2,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Daarbij namen niet alleen de webwinkelverkopen toe. Doordat bedrijven in rap tempo moeten digitaliseren voor het werken op afstand, voerde ook de divisie voor cloudsoftware de omzet op met 29 procent tot 11,6 miljard euro. Deze activiteiten zijn goed voor meer dan de helft van de operationele winst van Amazon.

Nieuwe banen

Volgens topman en oprichter Jeff Bezos beleeft Amazon een ongeëvenaard jaar. In het lopende vierde kwartaal, met de feestdagen, voorziet hij dat nog meer consumenten via platforms van het techbedrijf boodschappen en andere inkopen zullen doen. Daarbij rekent het bedrijf op een omzetgroei tussen de 28 en 38 procent.

Amazon creëerde dit jaar naar eigen zeggen 400.000 nieuwe banen, waarbij 100.000 mensen in vaste dienst werden genomen. De techreus kreeg dit jaar ook geregeld kritiek op de arbeidsomstandigheden in distributiecentra, waar maatregelen tegen coronabesmettingen niet voldoende zouden zijn. Amazon zelf stelt juist alles te doen voor de veiligheid van werknemers. Zo voert het bedrijf zelf coronatests uit. Het bedrijf verwacht in de laatste drie maanden van dit jaar alleen al 4 miljard dollar kwijt te zijn aan voorzorgsmaatregelen tegen Covid-19.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Amazon.com
AMAZON.COM INC. DL-,01

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Amazon.com 24 apr
    176,590
    -1,64% -2,950
  2. 165,200
    -1,82% -3,060

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links