Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boeing wil voor bijna 5 miljard aan bedrijfsobligaties verkopen

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 20:48 | Views: 1.866 | Onderwerpen: luchtvaart

Boeing Company 27 nov

216,50 -1,11 (-0,51%)

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing gaat voor bijna 5 miljard dollar aan ongedekte bedrijfsobligaties verkopen. Daarmee wordt onder meer bijna 3 miljard dollar aan schuld terugbetaald. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Kredietbeoordelaar Fitch verlaagde de waardering van Boeing donderdag naar het niveau BBB-, met een negatief vooruitzicht. Dat is de laagste beoordeling voor obligaties die nog als veilige belegging worden gezien. Alle scores daaronder vallen onder de noemer 'junk'.

Woensdag werd bekend dat Boeing nog eens duizenden arbeidsplaatsen extra gaat schrappen als gevolg van de zeer moeilijke marktomstandigheden in de luchtvaartsector door de coronacrisis. De vliegtuigbouwer zag de omzet in het derde kwartaal op jaarbasis met 29 procent kelderen tot 14,1 miljard dollar. Er werd een nettoverlies geleden van 466 miljoen dollar tegen een winst van 1,2 miljard dollar een jaar eerder. Het was het vierde kwartaalverlies op rij voor het bedrijf.

Naast de malaise in de luchtvaart door corona kampt Boeing ook nog steeds met de problemen met de 737 MAX, die al sinds maart vorig jaar aan de grond moet blijven vanwege twee crashes in korte tijd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company 75% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare