Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aantal werkloosheidsuitkeringen VS daalt

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 13:44 | Views: 1.317 | Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - Het aantal Amerikanen dat vorige week een werkloosheidsuitkering aanvroeg is volgens verwachting iets gedaald. Het Amerikaanse ministerie van Arbeid meldt 751.000 nieuwe aanvragen, tegen een herzien aantal van 791.000 een week eerder. Economen hielden rekening met een daling tot 770.000 nieuwe aanvragen.

Door de coronacrisis hebben in de afgelopen maanden al tientallen miljoenen mensen in de Verenigde Staten een beroep gedaan op het sociale vangnet. Doordat grote bedrijven reorganisaties hebben aangekondigd, blijven er nieuwe aanvragen binnenstromen. De werkgelegenheid in de VS is ook een heet hangijzer in de verkiezingsstrijd tussen zittend president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden.

Sinds medio maart lag het aantal uitkeringsaanvragen in de VS maandenlang boven de 1 miljoen vanwege de coronacrisis. Pas in augustus dook het aantal aanvragen in een week voor het eerst onder dat niveau, maar sindsdien stokt de daling.

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. KVKD 29 oktober 2020 16:50
    "Aantal werkloosheidsuitkeringen VS daalt" ??? Foute kop. Het gaat hier over aantal nieuwe aanvragen ! Pas als er ergens anders meer dan 750.000 mensen werk hebben gevonden, niet meer zoeken, of zelfs al geen uitkering meer krijgen (is vaak maar tijdelijk) , dan daalt het totale aantal werklozen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare