Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Chinese vraag geeft ook resultaten Volkswagen enige glans

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 08:37 | Views: 1.720 | Onderwerpen: autoindustrie, China

Volkswagen 22 jan

178,10 +4,10 (+2,36%)

VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 22 jan

165,36 +3,60 (+2,23%)

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse automaker Volkswagen heeft het derde kwartaal van dit jaar afgesloten met zwarte cijfers. Net als branchegenoten als Tesla en Daimler profiteerde Volkswagen van de aantrekkende markt in China. Die hielpen automakers de pijn van de coronacrisis enigszins te verzachten.

Volkswagen, dat ook eigenaar is van merken als Skoda, Audi en Porsche, sloot de meetperiode af met een operationeel resultaat van 3,2 miljard euro. Dat volgde op een verlies in het tweede kwartaal van 2020 voor de bestverkopende autofabrikant ter wereld. In China waren de verkopen de voorbije maanden weer op het niveau van voor de crisis.

De aanhoudende malaise in andere markten als Europa en Noord-Amerika en verscherpte maatregelen op thuismarkt Duitsland, zitten een breed herstel in de weg. Verschillende automakers wezen erop dat de komende maanden moeilijk te voorspellen zullen zijn.

Verliezen

In het tweede kwartaal zorgden sluitingen van showrooms en fabrieken voor miljardenverliezen in de industrie. Voor Volkswagen is het ook zaak dat het productienetwerk in stand blijft. De automaker begon onlangs met de uitrol van het nieuwe elektrische model ID.3 en de nieuwste Golf naar klanten.

Het merk Volkswagen was, mede door gemaakte kosten vanwege het dieselschandaal, in de eerste negen maanden van dit jaar verlieslatend.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Volkswagen 50% zegt kopen 4 stemmen
VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare