Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aegon verkoopt vastgoedcomplex Pyramid in San Francisco

Aegon verkoopt vastgoedcomplex Pyramid in San Francisco

SAN FRANCISCO (AFN) - Verzekeraar Aegon heeft de verkoop afgerond van het vastgoedcomplex Pyramid in de Amerikaanse stad San Francisco. Daarmee is een bedrag gemoeid van 650 miljoen dollar. Aegon behoudt de naamrechten op de Pyramid.

Transamerica, het bedrijf van Aegon in de Verenigde Staten, verkocht het vastgoedcomplex aan een joint venture onder leiding van Michael Shvo. Het complex omvat de Pyramid, 505 Sansome, Redwood Park en ander vastgoed. Transamerica zal de Pyramid als logo en handelsmerk blijven gebruiken.

"Ik ben blij dat we met de verkoop van de Pyramid opnieuw een stap hebben gezet naar versterking van onze balans", zegt Lard Friese, topman van Aegon. "Transamerica heeft dit vastgoed laten bouwen en heeft het sinds de afronding van de bouw in 1972 in bezit. Ik ben er trots op dat we ook in de toekomst met dit iconische gebouw zullen worden geassocieerd."

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr Aegon gaat nog iets meer eigen aandelen inkopen
  2. 01 mrt Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bullwish 29 oktober 2020 08:57
    Dividend zowat de nek omgedraaid en nu dit gebouw verkocht. Ik vraag me af waarom dit allemaal zo nodig is. De solvency was reeds fors verbeterd en ruim op peil, bovendien maakte Aegon gewoon winst. Sinds het aantreden van Friese is de balans ineens niet meer in orde, zo beweert hij. Ik vind toch dat hij vreemde beslissingen neemt en tot nu toe sta ik niet te juichen. Kennelijk ben ik niet de enige, want de koers moddert voorlopig ook nog gewoon voort op een heel laag niveau.

    "Ik ben blij dat we met de verkoop van de Pyramid opnieuw een stap hebben gezet naar versterking van onze balans" aldus Friese.

    Maar wat is nou die versterking? Dat gebouw was bezit. Dat gebouw staat op de balans en als je het verkoopt staat dat geld op de balans. Dat komt grofweg op hetzelfde neer. Ik vind dit nou niet zo'n spraakmakende actie.

    Onder Wynaendts werden mooie presentaties gegeven over hoe goed Aegon bezig was. Wat dat betreft is er tot nu toe onder Friese nog niet veel veranderd.

    Had het dividend lekker in tact gelaten, dat was het enige wat we nog hadden. Nu hebben we niets meer (amper dividend en een hele lage koers).
  2. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 29 oktober 2020 09:17
    quote:

    Rowi62 schreef op 29 oktober 2020 08:54:

    Boekwinst of verlies ? Interessant ook voor UNibail beleggers om dat te weten.....
    Flinke boekwinst, maar het eind jaren negentig voor 19 miljard gulden overgenomen Transamerica had die toren al sinds de bouw in het bezit (de huidige marktkapitalisatie van Aegon is minder dan €5 mrd). De boekwinst van USD 390 mln zegt dus niet zo veel, behalve dat ook Aegon tafelzilver aan het verkopen is om de balans te verstevigen.

    www.aegon.com/investors/press-release...

    PS

    Volgens wikipedia is het totaalvloeroppervlak van die toren zo'n 50K m2. Dat zou de prijs nog wel acceptabel maken, maar ik ken de cijfers van "die andere dingetjes" die ze erbij verkocht hebben niet.

    nl.wikipedia.org/wiki/Transamerica_Py...
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Aegon

5,572 12:17
+0,012 +0,22%
Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links