Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcadis doet flinke afschrijving vanwege coronacrisis

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 07:43 | Views: 2.227

Arcadis 05 mrt

28,10 -0,38 (-1,33%)

AMSTERDAM (AFN) - Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis moet flink afschrijven op zijn activiteiten in het Midden-Oosten en op dochter CallisonRTKL. Volgens het beursgenoteerde bedrijf kampen deze onderdelen vanwege de coronacrisis met een verminderde vraag uit bijvoorbeeld de architectuurwereld. Arcadis heeft nu ook besloten om minder actief te worden in het Midden-Oosten.

De totale afschrijving die in de boeken gaat, bedraagt 126 miljoen euro. Dat neemt niet weg dat de rest van Arcadis afgelopen kwartaal redelijk is doorgekomen. Dankzij eerder doorgevoerde besparingen verbeterden de marges verder. Ook werd de schuld verder teruggebracht.

"De reeks acties die we aan het einde van het eerste kwartaal hebben geïnitieerd om onze kosten te verlagen en onze liquide middelen te behouden, blijven vruchten afwerpen", geeft topman Peter Oosterveer aan.

Het operationele bedrijfsresultaat dikte op jaarbasis met 22 procent aan tot 66 miljoen euro. De winstmarge van het bedrijf als geheel kwam daardoor uit op 10,9 procent. Dat was een jaar terug nog 8,4 procent. De totale kwartaalopbrengsten liepen onder druk van de virusuitbraak met 6 procent terug tot 604 miljoen euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis 67% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare