Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ASMI schikt met Kokusai over licenties

Gepubliceerd op 29 oktober 2019 12:35 | Views: 1.949

ASMI 21 okt

133,25 -1,00 (-0,74%)

ALMERE (AFN) - De Nederlandse toeleverancier aan de chipsector ASM International (ASMI) krijgt 61 miljoen dollar van branchegenoot Kokusai Electric. Met het geld kopen de Japanners het geschil rond een eerdere licentieovereenkomst af. Met de schikking zijn alle juridische plooien tussen ASMI en Kokusai, dat voorheen te boek stond als Hitachi Kokusai Electic, gladgestreken.

ASMI spande in 2017 een arbitragezaak aan tegen Kokusai wegens schending van een licentieovereenkomst tussen de bedrijven. Door de deal hebben de Japanners en dochterondernemingen in bepaalde mate toegang tot patenten van ASMI.

De arbitragezaak staat los van van de regeling over patentprocedures en ongeldigheidsprocedures die de bedrijven eerder dit jaar overeenkwamen. De afwikkeling van de kwestie heeft een positief effect op de resultaten van ASMI in het lopende kwartaal van 56 miljoen euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare