Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street toch weer stevig omlaag

Gepubliceerd op 29 oktober 2018 21:19 | Views: 9.215

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn opnieuw fors lager gesloten, na de forse verliezen van vorige week maar een positief begin aan de handelsdag. De uitverkoop die begon met de grote techbedrijven verspreidde zich steeds meer naar andere sectoren na berichten over nieuwe Amerikaanse importheffingen op producten uit China. Beleggers verwerkten verder onder meer de grote overname door IBM van Red Hat en keken verder onder meer naar de autobranche.

De Dow-Jonesindex eindigde 1 procent lager op 24.442,92 punten. De brede S&P zakte 0,7 procent tot 2641,25 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,6 procent omlaag tot 7050,29 punten. De markten op Wall Street gaan deze week een uur eerder open en dicht dan normaal, omdat de wintertijd in Europa een week eerder ingaat dan in de Verenigde Staten.

Technologiereus IBM neemt softwareproducent en cloudbedrijf Red Hat over voor ruim 33 miljard dollar. Daarmee is het de grootste overname ooit voor het 107 jaar oude concern. Door de aankoop wil IBM zijn positie in de cloudmarkt verstevigen. IBM betaalt 190 dollar per aandeel in contanten voor Red Hat, een premie van 63 procent op de slotkoers van vrijdag. Red Hat sprong dik 45 procent omhoog, terwijl IBM 4,1 procent inleverde.

Techreuzen

De techreuzen Facebook, Netflix en Amazon verloren tot 6,3 procent. Ook andere grote technologiebedrijven als Facebook, Alphabet en Microsoft stonden lager.

Verder lieten autobouwers als Ford, General Motors en Tesla plussen tot 3,3 procent optekenen. Beleggers reageerden op berichten dat China mogelijk de aanschafbelasting op auto's in het land wil halveren.

Aan het cijferfront wordt door beleggers ook uitgekeken naar later deze week. Zo geven Facebook, Apple, Pfizer, Coca-Cola, DowDuPont, General Electric, Kraft Heinz en ExxonMobil inzage in de prestaties over het afgelopen kwartaal. Maandag staat nabeurs voedingsmiddelenconcern Mondelez nog op de agenda.

De euro was 1,1383 dollar waard tegenover 1,1382 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,5 procent goedkoper en kostte 66,61 dollar. Brentolie zakte 1,1 procent in prijs en werd verhandeld voor 76,77 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 60% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mick75 29 oktober 2018 21:39
    quote:

    man_of_steel schreef op 29 oktober 2018 21:22:


    Trump loopt binnen met zijn short posities en niemand die dat door heeft.


    Velen hebben het door. Het is alleen dat Trump zijn ministers en rechters zelf heeft aangenomen. Mensen die Trump voor de voeten liepen zijn nagenoeg allemaal verwijderd. De mens is een egoistisch beest. Daarom moeten wetgevers (onze zogenaamde volksvertegenwoordigers, waarvan sommigen tegen smeergeld wetten aannemen ten voordele van het grootkapitaal in plaats van de gemeenschap) persoonlijk aansprakelijk gesteld worden en bestraft worden voor dergelijke corruptie. Tot nu toe ontlopen frauderende of wanbesturende politici in Nederland hun verantwoordelijkheid met een slap excuus of een ontslag.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare