Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Galapagos begint test GLPG3970 tegen psoriasis

Gepubliceerd op 29 september 2020 22:49 | Views: 6.637 | Onderwerpen: biotechnologie

Galapagos 27 okt

108,25 +0,25 (+0,23%)

MECHELEN (AFN) - Biofarmaceut Galapagos is begonnen met een vroege test van de medicijnkandidaat GLPG 3970 bij patiënten met psoriasis. In de fase 1-test moeten de werkzaamheid en de veiligheid van het middel worden bekeken. In totaal is het de bedoeling dat 25 patiënten met matige tot ernstige psoriasis meedoen aan de test.

De fase 1-test, met de codenaam Calosoma, is niet de enige test die loopt met GLPG 3970. In een fase 2-studie met codenaam Sea Turtle naar colitis ulcerosa, een chronische ontsteking van het slijmvlies in de dikke darm, wordt gekeken naar de werkzaamheid, veiligheid en verdraagzaamheid. In een andere fase 2-studie wordt naar die zaken gekeken bij de behandeling van reumatoïde artritis. Die studie heeft de bijnaam Ladybug gekregen.

Galapgos wil GLPG 3970 verder gaan testen voor inzet tegen verschillende auto-immuunziekten. Daarnaast wil het bedrijf begin volgend jaar fase 2-studies beginnen voor de behandeling van het syndroom van Sjögren en systemische lupus erythematosus met het middel, zegt wetenschapsdirecteur Piet Wigerinck.

GLPG3970 behoort tot een klasse medicijnkandidaten die Galapagos Toledo noemt. De onderneming wil data daarover delen tijdens een dag voor investeerders en analisten eind volgende maand.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 86% zegt kopen 36 stemmen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare