Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street blijft in de min

Gepubliceerd op 29 september 2020 20:21 | Views: 1.183

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de dag nog wat verder in het rood. Beleggers op Wall Street kijken vooral uit naar het eerste grote tv-debat tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden dat wordt gehouden in Cleveland, Ohio. Ook houden ze de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten.

De Dow-Jonesindex noteerde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,7 procent lager op 27.394 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,6 procent tot 3332 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,3 procent lager gezet op 11.083 punten.

Het aantal mensen dat wereldwijd is overleden als gevolg van het coronavirus is de grens van een miljoen gepasseerd. De Verenigde Staten hebben zowel de meeste infecties als de meeste doden van alle landen. Cijfers over het consumentenvertrouwen lieten echter een forse stijging zien.

Uber

Uber Technologies leverde 2,6 procent in. Het taxibedrijf zou azen op de aankoop van Free Now, de autodeeldienst van de Duitse autobouwers Daimler en BMW. Met de aankoop zou het bedrijf zijn marktaandeel in Europa en Latijns-Amerika flink vergroten. Maandag werd nog bekend dat Uber zijn taxivergunning in Londen terug krijgt.

Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) spant een eigen rechtszaak aan tegen de Amerikaanse juweliersketen Tiffany vanwege de mislukte overnamedeal ter waarde van meer dan 16 miljard dollar af. LVMH beticht Tiffany van slecht management tijdens de coronacrisis. Tiffany spande op zijn beurt eerder een zaak aan tegen LVMH om de overname alsnog door te laten gaan. De aandelen van de juweliersketen daalden een fractie in waarde.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase kreeg een boete van 920 miljoen dollar vanwege marktmanipulatie bij de handel in metalen en Amerikaanse staatsobligaties. De bank zet daardoor een verlies in de boeken en daalde 0,8 procent.

Maker van vleesvervangers Beyond Meat steeg 9,3 procent. De burgers van het bedrijf komen bij meer winkels van Walmart in de schappen te liggen. Tesla dikte 1,2 procent aan. De Canadese tak van Walmart bestelde meer Tesla Semi-vrachtwagens van de maker van elektrische voertuigen.

De euro noteerde op 1,1736 dollar, tegen 1,1721 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 4 procent minder op 38,99 dollar. Brentolie daalde 3,8 procent in prijs tot 40,85 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare