Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rode koersenborden op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag na een kleine opleving toch in de min geëindigd. De situatie rond het coronavirus, dat in veel landen weer oplaait, zorgde voor wat onrust op de aandelenmarkten. Wereldwijd is het aantal coronadoden inmiddels boven de miljoen uitgekomen. Verder keken beleggers uit naar het debat tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Democratische kandidaat Joe Biden.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,5 procent lager op 548,92 punten. De MidKap steeg een fractie tot 801,44 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 0,5 procent.

Hekkensluiter bij de hoofdfondsen op het Damrak was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een verlies van 5,4 procent nu er in veel landen weer strengere maatregelen gaan gelden vanwege het coronavirus. Branchegenoot Eurocommercial Properties leverde 4,1 procent in en was daarmee de grootste daler bij de middelgrote bedrijven.

Banken en verzekeraars

Ook de banken en verzekeraars, die de recente opmars aanvoerden, werden van de hand gedaan. Aegon, ABN AMRO, ING en ASR zakten tot 3,2 procent. Shell leverde 2,7 procent in. Bij de olie- en gasreus staan volgens de Britse krant The Times duizenden banen op de tocht. Het bedrijf zal de ingrepen waarschijnlijk woensdag bekend maken. Dan komt Shell naar verluidt ook met een tussentijdse handelsupdate. De ingreep maakt deel uit van een bredere reorganisatie. Eerder deden al berichten de ronde dat Shell bij zijn olie- en gasproductie de kosten met 40 procent omlaag wil brengen.

Verfproducent AkzoNobel ging aan kop met een winst van 1,1 procent. Verder deden chipbedrijven het goed. Zo wonnen ASML en ASMI in de AEX 1,1 en 0,9 procent. In de MidKap dikte Besi 1,6 procent aan.

Air France-KLM

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM kampte met een adviesverlaging door HSBC en verloor 2,8 procent in de MidKap. Sterkste stijger was verlichtingsproducent Signify met een plus van 2,8 procent. WDP won 1,4 procent. Het logistiek vastgoedfonds heeft samen met partner VIB Vermögen een logistiek terrein gekocht in het Duitse Bottrop. Het gaat om een locatie van 13.000 vierkante meter die volledig is verhuurd.

De euro noteerde op 1,1721 dollar, tegen 1,1659 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 4,8 procent minder op 38,69 dollar. Brentolie daalde 4,1 procent in prijs tot 40,69 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22:10 Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 17:57 AEX lager gesloten na tegenvallers uit VS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links