Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hoge boete JPMorgan Chase om marktmanipulatie

Gepubliceerd op 29 september 2020 17:08 | Views: 4.521

JPMorgan Chase & Co 29 okt

97,17 +0,63 (+0,65%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase betaalt een bedrag van in totaal meer dan 920 miljoen dollar vanwege marktmanipulatie bij de handel in metalen en Amerikaanse staatsobligaties. Die praktijken vonden plaats gedurende een periode van acht jaar.

In het bedrag zijn een boete, compensatie en terugbetaling van illegaal behaalde winsten verwerkt. De grootste bank van de Verenigde Staten erkent schuld, aldus een verklaring van toezichthouder Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De regeling werd getroffen met het Amerikaanse ministerie van Justitie. Als aan de voorwaarden wordt voldaan, zal er geen verdere vervolging plaatsvinden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JPMorgan Chase & Co 77% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 finance2u 29 september 2020 17:49
  quote:

  Dagelijkse Kost schreef op 29 september 2020 17:18:


  Nu Goldman Sachs aanpakken, die een paar jaar geleden het aandeel Arcelor Mittal naar 2,60 euro (vóór de omwisseling 1-3) hebben gemanipuleerd.

  Je hebt gelijk maar dat boetegeld komt dus niet terecht bij de kleine belegger die zijn zuurverdiende spaarcentjes is kwijtgeraakt...maar bij andere witteboorden criminelen
 2. forum rang 5 Mijn Vriend 29 september 2020 18:13
  quote:

  R0ME0 schreef op 29 september 2020 17:38:


  Een boete, gewoon de verantwoordelijke aanpakken en de cel in.

  Die boete is een fooi van een fooi voor dat soort gasten.


  Ja, witteboordencriminaliteit staat afhankelijk van het aantal gedupeerden en de mate van voorbedachten rade al snel gelijk aan moord. Maar zolang ze zichzelf berechten blijft het slechts bij boetes. Referendum partij D66 vond referenda bij nader inzien ook niets toen bleek dat de uitslagen niet in hun voordeel vielen. Dus ondanks dat zowat iedereen met de snelheid van het licht kan stemmen blijven we tot nader order met een politiek systeem uit de oudheid zitten.
20 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare