Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Luchtvaartsector somberder over herstel door opleving corona

Gepubliceerd op 29 september 2020 15:45 | Views: 1.490 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 30 okt

2,81 +0,03 (+1,01%)

GENÈVE (AFN) - De opleving van het aantal nieuwe coronabesmettingen maakt de luchtvaartsector somberder over het herstel van de vraag naar vliegtickets. Daardoor is de terugval van het aantal passagiers dit jaar op jaarbasis naar verwachting sterker dan eerder voorspeld, meldt de internationale branchevereniging voor de luchtvaart IATA.

In augustus lag de ticketverkoop ruim 75 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar, meldt de internationale branchevereniging voor de luchtvaart IATA. Dat was een licht herstel ten opzichte van juli, toen het passagiersverkeer met net geen 80 procent was gedaald.

Voor heel 2020 gaat IATA er nu vanuit dat de vraag naar vliegreizen met 66 procent zal dalen, terwijl hier eerder nog een daling van 63 procent ten opzichte van 2019 werd voorspeld. Voor het feestdagenseizoen stelde de organisatie zijn raming ook drastisch naar beneden bij. Aanvankelijk werd gedacht dat er in december 55 procent minder passagiers zouden vliegen, maar nu gaat IATA uit van een daling van 66 procent in die maand.

De vraag naar vrachtvluchten lag in augustus 12,6 procent lager dan een jaar eerder. Dat is een bescheiden verbetering ten opzichte van juli, toen er een daling van 14 procent was.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare