Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brill op stoom maar onzeker over brexit

Gepubliceerd op 29 augustus 2019 18:11 | Views: 1.968 | Onderwerpen: Brexit

Brill 13:07

18,30 -0,10 (-0,54%)

LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill heeft in het tweede kwartaal een vervolg gegeven aan de goede start van het jaar. Het bedrijf uit Leiden voelt wel enige onzekerheid rondom de gevolgen van de brexit en is om die reden terughoudend met zijn vooruitzichten voor later dit jaar.

De omzet steeg met 4,5 procent tot bijna 16,8 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) ging met meer dan 16 procent omhoog tot 1,2 miljoen euro. De winst stond wat onder druk door hogere kosten voor een winstverbeteringsplan en voor afschrijvingen van immateriële zaken.

Brill geeft aan dat een no-dealbrexit een "materiële" impact op de financiële resultaten zal hebben. Een groot deel van de boekenomzet wordt in het vierde kwartaal gerealiseerd en de voornaamste distributiepartner is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

Het bedrijf is hard bezig de eventuele gevolgen van de brexit te verwachten, maar is toch voorzichtig in het formuleren van doelen voor het hele jaar. Brill zegt een goede pijplijn te hebben voor de tweede helft van het jaar. Als de gevolgen van de distributiekwestie meevallen dan rekent Brill op een "bescheiden" omzetgroei in 2019. Dat moet dan leiden tot een verbetering van het bedrijfsresultaat en van de brutowinst. De nettowinst zal door fiscale redenen wel wat dalen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brill 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Brexit

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Brill Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare