Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Handelsoptimisme zet Wall Street hoger'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken donderdag duidelijk hoger te gaan openen, waarmee zou worden voortgeborduurd op de plussen van een dag eerder. Het sentiment op de financiële markten krijgt steun van optimisme over de Chinees-Amerikaanse handelsvete. Ook verwerken beleggers op Wall Street een reeks macro-economische cijfers en bedrijfsresultaten.

Volgens het Chinese ministerie van Handel kunnen er in september in Washington weer handelsontmoetingen plaatsvinden tussen de economische grootmachten. Peking is tegen een escalatie van het handelsconflict met de Amerikanen en wil op rustige wijze de kwestie oplossen, aldus een zegsman van het ministerie.

Bedrijven die gevoelig zijn voor de handelsspanningen lijken hoger te openen, zoals bijvoorbeeld Apple en vliegtuigbouwer Boeing. Ook de chipsector met fondsen als Intel, Qualcomm, Advanced Micro Devices (AMD) en Nvidia staat voor een opening in het groen.

Consensus

Voorbeurs kwam een nieuwe raming naar buiten over de groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal. De groei van 's werelds grootste economie werd herzien tot 2 procent op jaarbasis, van een eerder gemelde 2,1 procent. Het cijfer komt overeen met de consensus van economen. In het eerste kwartaal groeide de Amerikaanse economie met 3,1 procent.

Verder gingen de uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten vorige week omhoog, terwijl de groothandelsvoorraden licht stegen. Kort na aanvang worden ook nog gegevens gemeld over de Amerikaanse woningmarkt.

Best Buy

Aan het bedrijvenfront gaat de aandacht onder meer uit naar resultaten van elektronicaketen Best Buy. Die verlaagde zijn omzetverwachting voor het gehele gebroken boekjaar, maar schroefde wel de winstprognose omhoog. Kledingverkoper Abercrombie & Fitch lijkt met een zwaar koersverlies te beginnen na een omzetalarm.

Andere bedrijven die de boeken openden waren bijvoorbeeld discountwinkelketens Dollar General en Dollar Tree, levensmiddelenconcern Hain Celestial en warenhuisonderneming Burlington Stores.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag 1 procent hoger op 26.036,10 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 2887,94 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,4 procent aan tot 7856,88 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wereldbelegger 29 augustus 2019 17:20
    China en de Verenigde Staten zijn van plan om in september nieuwe handelsgesprekken te voeren. De voortgang hangt volgens het Aziatische land vooral af van de houding van de Amerikanen.

    "We hopen op oprechtheid en concrete acties van de VS", aldus een woordvoerder van het Chinese ministerie voor Handel. "Het belangrijkste is momenteel dat de noodzakelijke voorwaarden worden gecreëerd voor beide partijen zodat het overleg kan worden vervolgd."

    bron:
    www.nu.nl/economie/5984909/china-en-v...

    Een goed verstaander heeft meestal aan een half woord voldoende
    Of de heer Trump een goed verstaander is moet blijken.....
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links