Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fors verlies voor Kardan

Gepubliceerd op 29 aug 2019 om 09:54 | Views: 1.534

Kardan 18 okt

0,05 0,00 (-2,13%)

AMSTERDAM (AFN) - De Israëlische investeerder Kardan heeft in de eerste helft van het jaar het verlies fors zien oplopen. Dat kwam onder meer door negatieve wisselkoerseffecten tussen de euro en de Israëlische shekel. Daarnaast drukten de inflatieschommelingen in Israël op de opbrengsten uit obligaties van het bedrijf.

Onder de streep resteerde een min van 46,6 miljoen euro, tegen een verlies van 11,1 miljoen euro een jaar eerder. Het vastgoedonderdeel zette een winst in de boeken, maar bij Water Infrastructure sloeg de kleine winst van een jaar eerder om in een fors verlies. Dat kwam vooral door afschrijvingen en verliezen op projecten.

Volgens topman Ariel Hasson tonen de resultaten van Kardan "de uitdagingen waar het bedrijf voor staat". Onder meer vertragingen bij het opstarten van nieuwe projecten in Afrika en liquiditeitsdruk bij opdrachten wegen zwaar. Wel is hij blij met de aanhoudend positieve ontwikkelingen van het vastgoedonderdeel.

Kardan liet verder weten dat er de afgelopen maanden geen verdere voortgang is bereikt in onderhandelen met verschillende obligatiehouders over een aanpassing van de voorwaarden van hun leningen. De onderneming rekent nog wel steeds op een deal in het huidige jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Kardan 75% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Kardan

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links