Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lager verlies voor biotechnoloog Vivoryon

Gepubliceerd op 29 aug 2019 om 07:42 | Views: 2.228

VIVORYON THERAPEUT 23 jan

7,21 0,00 (0,00%)

HALLE (AFN) - Biotechnologiebedrijf Vivoryon Therapeutics, het voormalige Probiodrug, heeft in de eerste helft van dit jaar een kleiner nettoverlies geleden dan een jaar eerder. Onder de streep resteerde een min van 3,1 miljoen euro tegen een verlies van 4,1 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar. Het Duitse bedrijf dat een notering heeft op de beurs in Amsterdam behaalde geen omzet.

De onderneming, die werkt aan geneesmiddelen tegen alzheimer, gaf minder uit aan onderzoek en ontwikkeling. Deze kosten liepen terug tot bijna 1,9 miljoen euro van bijna 2,6 miljard euro een jaar geleden. Ook de algemene en administratieve kosten kwamen lager uit. De kaspositie bedroeg eind juni 8 miljoen euro. Eind december was dat nog 3,8 miljoen euro.

Vivoryon, dat in juni officieel van naam veranderde, gaf aan dat de prestaties in de afgelopen periode in lijn liggen met de eigen verwachtingen.

In juli werd nog bekend dat biotechnoloog MorphoSys voor 15 miljoen euro een belang wil nemen in Vivoryon. Het gaat om een investeringsronde die later dit jaar plaatsvindt. Voor dat geld krijgt Morphosys een niet nader genoemd minderheidsbelang in zijn branchegenoot. Ook krijgt het bedrijf het exclusieve recht op een licentie op een oncologische behandeling van Vivoryon.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VIVORYON THERAPEUT 82% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

VIVORYON THERAPEUT

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Toddemij
0
Quote: "Deze kosten liepen terug tot bijna 1,9 miljoen euro van bijna 2,6 miljard euro een jaar geleden. "....

Zouden de mensen die zo'n artikel overnemen wel nalezen wat voor getallen ze gebruiken? Of zitten er alleen mensen die geen benul van nullen hebben?
Inhoudelijk
0
tja dat zie je toch best vaak dat mln en mrd verward worden. Zat er nog maar > mrd in kas ;-).

Op zich mooie cijfers voor dit bedrijf dat als "geneesmiddelenonderzoeker" al jaren een nette cash burn laat zien. Geen extreme gekkigheden maar keurig met de investeringen weet om te gaan.

Alzheimer, een extreem moeilijk te bestrijden ziekte waarbij 'de grote spelers' al eerder de handdoek in de ring hebben gegooid en Vivoryon in mooie onderbouwde stappen rustig door gaat met een, althans volgens mij, succesvol onderscheidend traject. Als Vivoryon haar doelen behaalt dan is dat veel belovend voor deze ziekte die 10-tallen miljoenen (niet mrd gelukkkig) wereldwijd raakt, Interresant bedrijf om te volgen en in te investeren voor de lange termijn. Ook fijn dat men niet een beschermingswal opwerpt als bij Kiadis. Doel moet zijn een succesvol medicijn en niet een beschermde onderneming (ethisch bezien dan) en een eventuele overname 'mag gewoon plaats vinden' om dat doel te bereiken.
Gala-diner
0
Ulrich Dauer zei over de optie periode die Morphosys heeft om de optie te lichten dat het over een periode van enkele maanden gaat.
Ik verwacht dat de periode die Morphosys heeft twee maanden of maximaal drie maanden zal zijn.
Voor 8 september of voor 8 oktober.
Er werden toch wel een aantal interessante dingen verteld tijdens de webcast.
webcasts.eqs.com/vivoryon20190829
Een slimme belegger gaat hem beluisteren.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links