Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'ING bezuinigt opnieuw bij marktendivisie'

Gepubliceerd op 29 aug 2019 om 06:18 | Views: 4.795

ING 11:22

9,91 +0,08 (+0,80%)

AMSTERDAM (AFN) - ING zet het mes dieper in zijn marktendivisie. Vijfendertig mensen moeten vertrekken bij deze afdeling van de bank, die zwaar verlieslatend is, meld Het Financieele Dagblad.

Daarvan verdwijnen twaalf functies bij ING in Amsterdam, bevestigt een woordvoerder van de bank. Dat is het gevolg van een andere opzet van het team dat financiële producten verkoopt aan bedrijven en institutionele beleggers. Ook in Londen zijn de activiteiten ‘gebundeld en eenvoudiger ingericht’.

Het is de tweede reorganisatie in korte tijd bij ING’s marktendivisie. In 2017 centraliseerde de bank de handel in obligaties, valuta’s en andere financiële producten in Londen. Dat kostte tientallen handelaren en ondersteunde medewerkers in Amsterdam en Brussel hun baan. De verhuizing was een van de maatregelen waarmee de afdeling financial markets per jaar 200 miljoen euro moest besparen, een kostenreductie van 20 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ING 86% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links