Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Batenburg Techniek groeit stevig door

ROTTERDAM (AFN) - Batenburg Techniek blijft op eigen kracht flink groeien. Zowel de opbrengsten als de winst gingen in de eerste helft van het jaar stevig omhoog. Alle divisies van de beursgenoteerde technisch dienstverlener zaten in de lift.

,,De markten waarin wij opereren blijven zich goed ontwikkelen en de orderportefeuilles zijn goed gevuld'', stelt topman Ralph van de Broek. ,,Wij zien ook de tweede helft van 2018 met veel vertrouwen tegemoet.'' De onderneming bevestigt de eerdere verwachting dat het jaarresultaat dit jaar hoger uitkomt dan in 2017.

De opbrengsten waren in de eerste zes maanden 91,7 miljoen euro. Dat is 14 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar. Het bedrijfsresultaat (ebit) ging met 19 procent omhoog naar 5,4 miljoen euro en de nettowinst liep op van 3,5 miljoen naar 4,1 miljoen euro.

Het sentiment in de proces- en maakindustrie en in de utiliteitsbouw was onverminderd positief, aldus het bedrijf. Van de Broek is ook tevreden over de onderlinge samenwerking tussen de verschillende bedrijfsonderdelen. Volgens hem profiteert de onderneming tegenwoordig meer van de interne synergieën dan voorheen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links