Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Investeringen drukken winst DPA

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder DPA Group heeft het eerste halfjaar van 2017 afgesloten met een lagere winst op een hogere omzet. Volgens het bedrijf werden onder meer kosten gemaakt voor werving, selectie en opleiding, mede vanwege de onzekerheden rondom de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Ook betaalde het bedrijf voor overnames.

De omzet van DPA kwam in de eerste jaarhelft uit op 64,5 miljoen euro, tegenover 63,5 miljoen euro een jaar eerder. De nettowinst viel op jaarbasis met 1,6 miljoen euro, circa 600.000 euro lager uit. De brutowinst kwam uit op 17,1 miljoen euro tegenover, waar een jaar eerder 16 miljoen euro resteerde. Het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde met ruim een kwart tot 3,8 miljoen euro.

Volgens topman Eric Winter is het aantal professionals in loondienst het afgelopen halfjaar met 11 procent gegroeid. Hij verwacht dat de investeringen die zijn gedaan ook in de tweede jaarhelft vruchten zullen afwerpen. Samen met de stabiele economische groei in het merendeel van de markten van DPA zal dit volgens hem resulteren in ,,positieve resultaten" voor het bedrijf.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links