Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street sluit hoger na Fed-besluit

Gepubliceerd op 29 juli 2020 22:22 | Views: 4.166 | Onderwerpen: Federal Reserve

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met winsten gesloten na het rentebesluit van de Federal Reserve. Die beloofde opnieuw alle mogelijke middelen te gebruiken om de Amerikaanse economie te ondersteunen om de coronacrisis door te komen, en liet de rente in de Verenigde Staten zoals verwacht ongemoeid. Daarnaast openden onder andere Boeing, Starbucks en General Electric de boeken.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent hoger op 26.539,57 punten. De breed samengestelde S&P 500 won 1,2 procent tot 3258,44 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,4 procent tot 10.542,95 punten.

Volgens Fed-voorzitter Jerome Powell heeft de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal waarschijnlijk de sterkste krimp ooit doorgemaakt. Dat het aantal virusbesmettingen nu weer omhoog gaat, is in de ogen van het centralebankhoofd verder geen goed teken. De Fed pompt al geruime tijd heel veel geld in de economie, onder meer door het opkopen van Amerikaanse staatsleningen en bedrijfsobligaties.

AMD

Bij de bedrijven ging de aandacht onder meer naar chipmaker Advanced Micro Devices (AMD). Het aandeel steeg 12,5 procent, nadat het bedrijf zijn omzetprognose verhoogde. AMD profiteerde van de sterk toegenomen vraag naar chips voor datacenters en pc's als gevolg van thuiswerken.

Vliegtuigbouwer Boeing had niet alleen te kampen met het nog altijd aan de grond blijven van zijn 737 MAX-toestellen, maar ook de gevolgen van de coronapandemie voor de luchtvaartsector. Het bedrijf leed verlies. Boeing zakte op de beurs bijna 3 procent in waarde. General Electric verloor meer dan 4 procent na de melding van een miljardenverlies in het afgelopen kwartaal.

Starbucks

Ook koffieketen Starbucks (plus 3,7 procent) opende de boeken en boekte een verlies in de afgelopen periode. Wel is er wat herstel zichtbaar. Internethandelaar eBay profiteerde juist van het feit dat mensen meer online aankopen deden. Toch reageerden beleggers hier niet enthousiast. De koers van EBay ging ruim 3 procent omlaag.

Een opvallende stijger was Eastman Kodak. Het bedrijf dat ooit befaamd was om zijn fotorolletjes wil zich met behulp van een overheidslening omvormen tot producent van grondstoffen voor medicijnen. Het bedrijf werd meer dan 300 procent meer waard nadat de handel in het aandeel enige tijd werd stilgelegd.

De euro was 1,1783 dollar waard, tegenover 1,1772 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent meer op 41,29 dollar. Brentolie klom 1,3 procent in prijs tot 43,79 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Federal Reserve

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
| Omlaag ↓
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare