Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Singapore Airlines lijdt grootste kwartaalverlies ooit

Gepubliceerd op 29 juli 2020 12:59 | Views: 1.364 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 17:35

4,05 -0,01 (-0,30%)

SINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - Singapore Airlines heeft in het afgelopen kwartaal zijn grootste kwartaalverlies ooit geleden omdat door de coronacrisis de vloot van de luchtvaartmaatschappij vrijwel volledig aan de grond moest blijven. Het nettoverlies kwam uit op 1,1 miljard Singaporese dollar, omgerekend 681 miljoen euro. Vorig jaar werd nog een winst behaald van omgerekend bijna 69 miljoen euro.

De omzet van de luchtvaartmaatschappij uit de Aziatische stadstaat kelderde met 79 procent tot omgerekend 527 miljoen euro door de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus. Singapore Airlines denkt dat het jaren kan gaan duren voordat de passagiersaantallen weer terug zijn op het niveau van voor de crisis. Onlangs bleek nog dat de economie van Singapore keihard is geraakt door de pandemie vanwege de afhankelijkheid van de stadstaat van luchtvaart en toerisme.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 100% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare