Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beademingsapparatuur helpt GE beetje in moeilijk kwartaal

BOSTON (AFN) - Industrieel concern General Electric (GE) heeft een moeizaam kwartaal gehad ondanks meer vraag naar beademingsapparatuur vanwege het coronavirus. Het bedrijf, dat behalve medische apparatuur ook onder meer vliegtuigmotoren, windmolens en gasturbines maakt, had veel last van de coronacrisis. Niet alleen de omzet en winst daalden stevig, de onderneming kreeg ook flink minder opdrachten binnen.

GE maakte wel meer beademings-, röntgen- en echo-apparatuur vanwege het coronavirus. De vraag naar andere medische apparatuur en investeringen in onder meer diagnostische software bleven wel achter.

De tak die zich bezighoudt met hernieuwbare energie deed het van alle GE-onderdelen het beste met een omzetdaling van 3 procent. De luchtvaarttak zag de verkopen met 44 procent afnemen en was het zwaarst getroffen. GE rekent hier op een langzaam herstel.

Uitstel investeringen

Het concern was wel positief gestemd over de mate waarin het lukte de kosten omlaag te brengen. Ook slaagde het bedrijf er beter in om geld uit te sparen door bepaalde investeringen uit te stellen.

De omzet van heel GE daalde met haast een kwart tot 17,8 miljard dollar. Onder de streep stond een verlies van 2,1 miljard dollar. Een jaar eerder was dat nog een winst van 104 miljoen dollar.

Zijn belang in oliedienstverlener Baker Hughes gaat GE de komende drie jaar te gelde maken. De opbrengst daarvan wil het concern onder meer gebruiken om schulden af te lossen en zijn balans te versterken. Eind juli had GE nog 57,5 procent van Baker Hughes in handen. Dat belang zou tegen de huidige beurskoers meer dan 9 miljard dollar waard zijn.

Lees over dit aandeel ook

  1. jul '21 General Electric rekent op betere kasstroom
  2. apr '21 Resultaten General Electric onder druk 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
GE Aerospace

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

GE Aerospace

155,670 17 apr
-1,090 -0,70%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links