Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Topambtenaar Financiën gaat in gesprek met bonden over KLM

Gepubliceerd op 29 juli 2020 12:28 | Views: 2.199 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 17:38

4,06 -0,10 (-2,40%)

DEN HAAG (AFN) - De hoogste ambtenaar van het ministerie van Financiën gaat in gesprek met vakbonden over de eisen die het kabinet heeft opgelegd aan KLM in ruil voor financiële steun. Door die eisen blijft er weinig ruimte over voor onderhandelingen, klagen de bonden.

FNV Cabine, CNV Vakmensen, VNC en FNV Luchtvaart schreven hierover een brief aan minister Wopke Hoekstra van Financiën. In ruil voor de miljardensteun moet KLM flink in de kosten snijden. Werknemers met een hoger salaris moeten loon inleveren en duizenden banen staan op de tocht. De bonden willen hierover in gesprek met de bewindsman, omdat ze vinden dat dit soort afspraken tussen de werkgever en de werknemers moeten worden gemaakt. In plaats daarvan gaat de thesaurier-generaal Christiaan Rebergen om de tafel met de vakbonden.

Dit betekent niet dat er opnieuw wordt onderhandeld over de eisen, benadrukt Financiën. Wel worden deze toegelicht en wordt er meer informatie gegeven over de steun en de voorwaarden die hieraan zijn gekoppeld. Het gesprek wordt ergens in augustus ingepland.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Go Go Go ! 29 juli 2020 12:36
  Eisen ? Een gesprek eisen ? Toch bijzonder vriendelijk dat hij even met de bonden gaat zitten en het gepeupel even aan zal horen. Hij had ook een briefje kunnen sturen met tekst en uitleg.

  Ze mogen blij zijn bij KLM dat een groot gedeelte nog gewoon te vreten heeft elke dag. Zonder hulp van de overheid was die zwaan al lang uit de lucht geschoten.

  Dus, aai over de bol geven en daarna maar snel weer aan het werk. Genoeg te doen tenslotte.

 2. Pechorin 29 juli 2020 19:30
  quote:

  Latte-maar schreef op 29 juli 2020 13:57:


  Subtiel mensen. Alsof het personeel daar iets aan de situatie kan doen.


  Ja, die dure werknemers (met name de vliegende buschauffeurs) hadden Jaren terug al offers kunnen brenegn

  Daarnaast: tijd voor de stewardessen om hun dikke reten eens af te slanken - ik vlieg business class, dan wil ik jong en strak zien
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare