Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Resultaten ASMI overtroffen verwachtingen'

Gepubliceerd op 29 juli 2020 09:44 | Views: 7.478

ASMI 15 jan

209,90 -1,90 (-0,90%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan kenners hadden verwacht. Dat schrijven analisten van KBC Securities, dat een positieve reactie van de markt verwacht op de cijfers van het bedrijf.

KBC geeft aan dat de cijfers aangeven dat ASMI voor een groot deel afhankelijk is van de markt voor processors en veel minder van de beweeglijke markt voor geheugenchips. In die markt zal ASMI de komende jaren ook blijven investeren. De marktvorsers schatten in dat ASMI de komende jaren verder gaat profiteren van een groeiende vraag uit China en verwacht dat de winst per aandeel blijft stijgen met dubbele cijfers. KBC herhaalt het buy-advies met een koersdoel van 130 euro.

De marktvorsers van Kempen noemen de resultaten van ASMI in het tweede kwartaal "exceptioneel". Volgens de kenners leidt het lagere aantal orders wel tot onzekerheid over de vooruitzichten voor 2021.

Het aandeel ASM International stond woensdag rond 10.55 uur 5,7 procent in de min op 131,45 euro. Daarmee was het de sterkste daler in de AEX-index.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 57% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare