Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Resultaten Vopak lager dan verwacht'

Gepubliceerd op 29 juli 2020 09:39 | Views: 1.532

HAL Trust 15 jan

119,80 -1,20 (-0,99%)

Vopak 15 jan

42,93 +0,13 (+0,30%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van tankopslagbedrijf Vopak in het tweede kwartaal waren lager dan verwacht. Dat meldde KBC Securities. De bezettingsgraad van de opslagtanks viel wel hoger uit dan de bank had voorspeld.

De omzet bedroeg 292,4 miljoen euro, terwijl KBC had gerekend op 314 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op ruim 202 miljoen euro. Hier werd door de Belgische bank een bedrag van 216 miljoen euro voorspeld. KBC wijst onder meer op negatieve wisselkoerseffecten en vertraagde opleveringen van projecten. Het advies staat op hold, met een koersdoel van 53 euro.

ING zei ook dat het resultaat lager uitviel dan gedacht. De vooruitzichten voor Vopak zijn wel positief volgens de bank. ING denkt dat het bedrijf een betere tweede helft van dit jaar zal draaien. Volgens de bank laat Vopak zien weerbaar te zijn tegen de economische neergang. Het advies is buy, met een koersdoel van 55 euro.

Het aandeel Vopak noteerde omstreeks 10.00 uur een min van 4,8 procent op 46,12 euro. Daarmee was het de grootste daler in de MidKap.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 67% zegt verkopen 3 stemmen
Vopak 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare