Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Deal winkelcentrum Eurocommercial positief'

Gepubliceerd op 29 jul 2019 om 10:04 | Views: 2.675

Eurocommercial Properties 17:35

24,60 -0,44 (-1,76%)

AMSTERDAM (AFN) - Dat Eurocommercial zijn belang in een winkelcentrum in Parijs heeft verkocht is goed nieuws voor de schuldenpositie. Zo beoordelen analisten bij ING de deal die het vastgoedfonds ruim 200 miljoen euro opleverde. Zij verwachten dat de schuldenratio (LTV) hierdoor tot 43 procent daalt.

De schuldenpositie van Eurocommercial is een van de belangrijkste zorgpunten voor beleggers en de reden waarom het aandeel op een lager niveau verkeert, aldus de kenners. Zij zien de schuldenratio het liefst onder de 40 procent. De grote vraag blijft voor ING of Eurocommercial ook bij de volgende verkoop van een van zijn andere vastgoedbeleggingen een goede prijs kan krijgen. Het bedrijf liet weten dat zijn portefeuille een lage leegstand kent.

ING hanteert een hold-advies op Eurocommercial met een koersdoel van 25 euro. Het aandeel noteerde omstreeks 9.55 uur 3,3 procent hoger op 23,98 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Eurocommercial Properties 67% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Eurocommercial Properties

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Makita
0
Een zogenaamde het glas is half-leeg analyse.

Heel ECP noteert op 45% korting tov NAV (42,50) en je bent getuige van een deal tegen 0% korting tov NAV. Je zou ook kunnen concluderen dat de huidige korting van 45% tov NAV veel te groot is. Halveer het maar en je bent nog voorzichtig. Een koersdoel van minimaal 32,50 is reeel nu met deze informatie.

Sta ook niet raar te kijken als van Herk met een dergelijk lowball offer komt.
WillemM
0
Branco P
0
quote:

Makita schreef op 29 jul 2019 om 10:11:


Een zogenaamde het glas is half-leeg analyse.

Heel ECP noteert op 45% korting tov NAV (42,50) en je bent getuige van een deal tegen 0% korting tov NAV. Je zou ook kunnen concluderen dat de huidige korting van 45% tov NAV veel te groot is. Halveer het maar en je bent nog voorzichtig. Een koersdoel van minimaal 32,50 is reëel nu met deze informatie.

Sta ook niet raar te kijken als van Herk met een dergelijk lowball offer komt.


Een bod van +20% op de huidige koers zou uitkomen op 29,00. Als er de komende tijd een bod zou komen, dan denk ik dat 32,50 aan de hoge kant is. Van Herk lijkt niet heel hard te hebben bijgekocht de laatste tijd want er is nog geen melding gekomen dat hij de 25% grens overschreden heeft. Als hij de tent op korte termijn zou willen overnemen dan lijkt het mij logisch dat hij alvast tegen de huidige koers zijn aandeel uitbreidt. Waarom 32,50 of 29,00 bieden als je ze nu nog gewoon voor 24,00 kunt krijgen?


WillemM
0
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord