Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aalberts doet overname in Verenigde Staten

Gepubliceerd op 29 juli 2019 07:59 | Views: 4.582 | Onderwerpen: Verenigde Staten

AALBERTS NV 11:43

42,31 +0,11 (+0,26%)

UTRECHT (AFN) - Industrie- en technologieconcern Aalberts neemt zijn kleine Amerikaanse branchegenoot Applied Process over. Dat bedrijf is gespecialiseerd in zogeheten austempering, een warmtebehandelingstechnologie om complexe technische problemen op te lossen. Er is geen overnamebedrag naar buiten gebracht.

Applied heeft vestigingen in Michigan, Wisconsin en Arkansas. De techniek van het bedrijf is al met succes toegepast voor landbouw- en bouwmachines, mijnbouw, zware vrachtwagens, tandwielen, aandrijflijnen en machines op het gebied van spoorwegen. De onderneming is goed voor een jaaromzet van 26 miljoen dollar en telt 130 voltijdsbanen (fte).

Aalberts ziet in Applied een versterking van zijn servicenetwerk in regio's waar het zelf nog niet actief is. Ook de technologie van Applied ziet de aan de beurs in Amsterdam genoteerde onderneming als een aanvulling. De resultaten van het bedrijf worden vanaf 1 augustus in de cijfers van Aalberts geconsolideerd. De acquisitie zal direct bijdragen aan de winst per aandeel en zal worden gefinancierd uit bestaande kredietfaciliteiten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AALBERTS NV 78% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AALBERTS NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord