Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst Barclays een derde lager

LONDEN (AFN) - De Britse bank Barclays heeft het afgelopen kwartaal een forse winstdaling voor de kiezen gekregen, maar slaagde er toch in de verwachtingen van analisten te overtreffen. Die hadden op een slechter resultaat gerekend.

De bank rapporteerde vrijdag een nettowinst van 803 miljoen pond (955 miljoen euro), waar een jaar geleden nog 1,2 miljard pond onder de streep overbleef.

Dat het resultaat meeviel, had onder meer te maken met sterke prestaties van de consumentendivisie en de onderdelen die zich bezighouden met de handel in obligaties en andere schuldpapieren.

Barclays heeft sinds het aantreden van de nieuwe topman Jes Staley in december het personeelsbestand van 130.000 met 11.000 mensen verminderd. De bank, die net als andere financiële instellingen in het Verenigd Koninkrijk een onzekere periode tegemoet gaat door de Brexit, wil nog slanker de toekomst in. De bedoeling is straks met 80.000 werknemers verder te gaan, na de verkoop van de activiteiten in Afrika die werk bieden aan 40.000 mensen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links