Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX werkt openingsverlies weg

AEX werkt openingsverlies weg

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam wist maandag het openingsverlies weg te werken. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers bleven terughoudend door het stijgende aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd inmiddels de 10 miljoen is gepasseerd, en de vrees voor de impact daarvan op het economische herstel.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de plus op 560,61 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 741,14 punten. De beurs in Frankfurt klom tot 0,5 procent. Londen en Parijs verloren 0,1 procent.

Betaalbedrijf Adyen ging aan kop in de AEX met een winst van 2,5 procent. Grootste daler was Unilever met een verlies van 2,6 procent. Het levensmiddelenconcern plaatst dit jaar geen reclames meer op Facebook, Instagram en Twitter vanwege de gepolariseerde Amerikaanse politiek, racisme en haatdragende berichten op de sociale media in de Verenigde Staten.

Van Herk wil vertrek top Vastned

Bij de kleinere bedrijven zakte Vastned ruim 3 procent. Grootaandeelhouder Aat van Herk wil dat zowel het voltallige bestuur als de raad van commissarissen van het winkelvastgoedfonds vertrekt. Van Herk benadrukte in een interview met Het Financieele Dagblad dat hij de directie meermaals heeft laten weten dat in zijn ogen te veel geld verloren gaat bij het bedrijf.

Wirecard werd ruim 100 procent meer waard in Frankfurt. Het Duitse betalingsbedrijf zet zijn zakelijke activiteiten voorlopig voort. De onderneming die gebukt gaat onder een omvangrijke fraudezaak vroeg eerder al wel faillissement, maar de procedure loopt nog bij een rechtbank in München.

Commerzbank klom 1,6 procent in Frankfurt. Bij de Duitse bank verdwijnen volgens persbureau Bloomberg mogelijk 7000 banen en worden zo'n 400 bankfilialen gesloten. In Zürich steeg de Oostenrijkse sensormaker AMS 6,8 procent. Volgens mediaberichten krijgt het bedrijf groen licht van Brussel voor de overname van het Duitse verlichtingsbedrijf Osram (plus 0,3 procent).

In Parijs won Airbus 1,5 procent. De Europese vliegtuigmaker verlaagt de productie en de leveringen met 40 procent en schrapt de komende twee jaar duizenden banen vanwege de luchtvaartcrisis door het coronavirus.

De euro was 1,1249 dollar waard tegen 1,1207 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,5 procent tot 37,92 dollar. Brentolie kostte ook 1,5 procent minder, op 40,41 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:59 Adyen drukt op AEX 1
  2. 09:15 Adyen duwt AEX nipt in het rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links