Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'5G-veiling wordt relatief tam'

Gepubliceerd op 29 juni 2020 09:37 | Views: 2.352

KPN 03 jul

2,41 0,00 (-0,04%)

AMSTERDAM (AFN) - Agressief bieden is niet waarschijnlijk bij de 5G-veiling die maandag in Nederland van start gaat. Dat schrijven analisten van KBC Securities die erop wijzen dat er maar drie partijen hebben aangegeven mee te bieden: KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile. De kans dat er nog een bedrijf meedoet aan de veiling is klein omdat de drempels voor deelname relatief hoog zijn. Zo zijn de minimumbedragen die de Staat voor de verschillende frequentieblokken willen hebben vrij hoog.

Wat ook meespeelt is dat er een systeem is waarbij twee partijen de derde niet volledig kunnen uitsluiten. Ook moeten deelnemende bedrijven een minimale landelijke dekking en genoeg dekking per gemeente hebben.

Momenteel heeft T-Mobile de meeste bandbreedte en KPN het minste. KPN zou daarom het meest actief kunnen zijn. Desondanks denken de marktvorsers ook dat de bedragen die tijdens deze veiling worden betaald niet veel boven het minimum van 914 miljoen euro komen te liggen. Daarbij speelt mee dat de veiling van frequentie op de 3,5 GHz-band pas volgend jaar wordt geveild.

Het aandeel KPN stond maandag rond 09.30 uur vlak op 2,33 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 50% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Beursplein 5 29 juni 2020 12:26
  De downloadsnelheid op het 4G-netwerk van de vier providers KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone is gemiddeld minimaal 40 megabit per seconde. Dat stelt telecomanalist Opensignal in een donderdag gepubliceerd rapport over mobiel internet in Nederland.

  T-Mobile scoort met gemiddeld 55,6 Mbps het best. Het netwerk van de provider wordt gevolgd door KPN (43,0 Mbps), Vodafone (41,0 Mbps) en Tele2 (40,9 Mbps).

  Het is voor het eerst dat de vier providers op hun 4G-netwerken gemiddeld minimaal 40 Mbps leveren. In het laatste rapport, van september 2018, behaalde Vodafone nog een gemiddelde snelheid van 35,95 Mbps.

  Op het 3G-netwerk scoort Vodafone volgens Opensignal wel het best. Daar levert de provider een snelheid van 6,9 Mbps. T-Mobile komt in de buurt met 6,5 Mbps. KPN en Tele2 leveren op 3G respectievelijk gemiddeld 4,9 Mbps en 1,3 Mbps. Tele2 maakt voor 3G gebruik van het netwerk van T-Mobile.

  Snelheid bij uploaden
  Wat betreft het uploaden biedt T-Mobile volgens Opensignal ook de snelste ervaring. Het versturen van bestanden via mobiel internet gebeurt op het 4G-netwerk met een snelheid van gemiddeld 16,7 Mbps.

  KPN en Vodafone volgen met respectievelijk gemiddeld 14,2 Mbps en 13,4 Mbps. Op de laatste plaats staat het 4G-netwerk van Tele2, waar volgens de marktanalist een gemiddelde uploadsnelheid van 10,4 Mbps wordt behaald.

  Volgens Opensignal behoort Nederland wereldwijd tot de top als het om 4G-netwerken gaat. In februari 2018 concludeerde de marktanalist dat Nederland met een downloadsnelheid van gemiddeld 42,12 Mbps na Singapore het snelste 4G-netwerk ter wereld heeft. Het 4G-netwerk heeft bovendien een dekking van 89,6 procent.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare