Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Massaontslag dreigt bij Commerzbank, 400 bankfilialen dicht'

Gepubliceerd op 29 juni 2020 08:32 | Views: 5.351

COMMERZBANK AG 03 jul

4,16 +0,01 (+0,19%)

Commerzbank AG 03 jul

4,13 0,00 (-0,05%)

BERLIJN (AFN) - Bij het Duitse Commerzbank verdwijnen mogelijk 7000 banen. Daarbij zouden de deuren van zo'n 400 bankfilialen voorgoed op slot kunnen gaan. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

Grootaandeelhouder Cerberus Capital Management verwijt de leiding van de bank een mislukt beleid te voeren. De kritiek heeft onder meer betrekking op de kosten en de rentabiliteit. Reden voor topman Martin Zielke een grootscheepse reorganisatie door te voeren. Binnen de directie van Commerzbank rijst de twijfel of dergelijke ingrepen wel haalbaar zijn. Ook minder ingrijpende beslissingen zouden om die reden overwogen worden.

Zielke en financieel directeur Bettina Orlopp zullen de plannen woensdag voorleggen aan de raad van commissarissen van de bank. Commerzbank weigert zelf commentaar te geven en zegt dat er meerder opties op tafel liggen en er nog geen beslissing is genomen. De bank is van plan bij de cijferpublicatie over het tweede kwartaal van dit jaar meer details over de kosten bekend te maken. In februari werd al wel gemeld dat wordt gewerkt aan een plan de kosten omlaag te krijgen.

Vier jaar eerder kwam de bank ook al met een kostenbesparingsplan. Toen werd van de beoogde banenreductie van 7300 nog niet eens de helft gerealiseerd. De kredietverstrekker heeft momenteel 40.000 mensen in dienst.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
COMMERZBANK AG 60% zegt verkopen 10 stemmen
Commerzbank AG 88% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

COMMERZBANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Commerzbank AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare