Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Producentenvertrouwen krabbelt iets op

Gepubliceerd op 29 juni 2020 06:39 | Views: 1.001 | Onderwerpen: consumentenvertrouwen

DEN HAAG (AFN) - Door de coronacrisis daalde het producentenvertrouwen in april naar het laagste niveau sinds het begin van het onderzoek in 1985. In mei is het vertrouwen iets opgekrabbeld, zo komt naar voren uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het vertrouwen van de industriële ondernemers ging van min 28,7 in april naar min 25,1 in mei. Vooral het oordeel over de verwachte bedrijvigheid was wat minder negatief. Ook over de voorraden gereed product oordeelden producenten wat minder negatief. Het oordeel over de orderportefeuille verslechterde echter verder, aldus het statistiekbureau.

Het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar is plus 0,6. Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in februari 2018 de hoogste waarde op 10,9 en in april dit jaar het laagste niveau met min 28,7.

Gerelateerd

consumentenvertrouwen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare